Brokerat më të mirë islamikë në Forex që ofrojnë llogari pa shkëmbim 2021

Brokerat më të mirë islamikë në Forex që ofrojnë llogari pa shkëmbim 2021

Në kontekstin e Ligjit të Sheriatit (vullneti i Zotit për njerëzimin, sipas Kuranit) - ka pasur disa debate gjatë viteve nëse tregtia e Forex është apo jo haram apo hallall.

Sigurisht, shumica e njerëzve e dinë se bixhozi (Al-Maisir), alkooli (Khamr) dhe mishi i derrit (derri) janë të gjitha haram (pra të ndaluara) sipas Kuranit - por a e dini se tregtimi i Forex nuk duhet të jetë?

Këto ditë shumë studiues ndryshojnë pak në mendime, duke u dashur të marrin parasysh jetën moderne dhe çfarë do të thotë kjo për njerëzit e besimit islam. Kjo përfshin ende respektimin e plotë të Ligjit Islam, por ndoshta interpretimin e pjesëve të tij pak më ndryshe.

Nëse jeni ndjekës i besimit islam dhe përsëri dëshironi të tregtoni Forex, do të jeni të kënaqur të dini se është e mundur të hapni një llogari tregtare hallall.

Në këtë udhëzues, ne do të shpjegojmë se çfarë janë ndërmjetësit islamikë të tregut Forex, metrikat kryesore për të parë kur zgjedhni një platformë që plotëson nevojat tuaja dhe cilat ofrues we mendoni se duhet ta konsideroni në vitin 2021.

Tabela e Përmbajtjes

   

  eToro - Bleni dhe Investoni në Asete

  Vlerësimi ynë

  • Bleni mbi 2,400 aksione
  • Tregtoni mijëra CFD
  • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik, ose llogari bankare dhe PayPal
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  Çfarë është një llogari islamike ndërmjetësues Forex?

  Me pak fjalë, një llogari e ndërmjetësit islamik në Forex ekziston për të lejuar pasuesit e besimit islam të jenë në gjendje të tregtojnë monedha - duke mbetur besnikë ndaj besimeve të tyre fetare.

  Si e bëjnë të mundur këtë platformat e ndërmjetësimit? Sipas Ligjit të Sheriatit, akumulimi i interesit financiar është rreptësisht i ndaluar, kështu që llogaritë islamike as nuk marrin dhe nuk paguajnë fare interes.

  Ndonjëherë quhet 'llogari hallall Forex' ose 'llogari pa shkëmbim' - këto llogari kanë ekzistuar për një kohë. Gjithnjë e më shumë firma brokerimi po ofrojnë këtë lloj llogarie. Disa prej atyre që nuk e bëjnë këtë akoma do të përshtasin një llogari për t'iu përshtatur nevojave fetare të një individi. Le të shpjegojmë pak më shumë në lidhje me bazat e Islamit tregtimi i Forex.

  Bazat e Hallallit të Tregtimit të Forex

  Vetë themeli i llogarive islamike në Forex është në të vërtetë shumë i krahasueshëm me llogaritë standarde të Forex-it. Kjo, natyrisht, përjashton faktin që ndërmjetësit islamikë të Forex-it duhet të plotësojnë bazat e ligjeve islamike të financave.

  Bazat kryesore të financave islamike janë:

  • Spekulimi / bixhozi - 'maisir'
  • Tarifimi ose pagesa e interesit - 'riba'
  • Rreziku dhe pasiguria - 'gharar'
  • Dora për dorë - 'tregtia hallall'

  Siç e kemi përmendur, e gjithë çështja e ndërmjetësuesve islamikë është të ofrojnë llogari në Forex për njerëzit që duan t'i qëndrojnë besnikë fesë së tyre. Mënyra se si vendet perëndimore tregtojnë thjesht nuk i merr parasysh këto katër parime.

  Megjithëse eshtrat e zhveshura të tregtisë së Forex nuk shkojnë në kundërshtim me Ligjin e Sheriatit, ka faktorë të tjerë të tillë si tarifat e financimit brenda natës etj.

  Tregtimi i Forex - Haram apo Hallall?

  Duke pasur parasysh se rreth 25% e planetit janë pasues të besimit islamik, nuk është për t'u habitur që debati shekullor i asaj se a është apo jo tregtimi i Forex është haram apo hallall është një diskutim i vazhdueshëm.

  Ndërsa zbulohemi në këtë udhëzues, aspektet e tregtisë së Forex janë krejtësisht të pranueshme në Ligjin e Sheriatit - por gjërat mund të ndërlikohen për një person me besim islam duke u përpjekur të përdorë një tradicional llogari në Forex.

  Ekzistojnë elementë që do ta bënin të pamundur të qëndroni të respektueshëm ndaj besimit tuaj gjatë gjithë kohës, siç janë tarifat brenda natës dhe shkëmbimet. Kështu që ju jeni 100% më mirë vetëm duke tregtuar me ndërmjetës islamikë të Forex. Në këtë mënyrë, nuk ka rreziqe të përfshirjes në ndonjë aksione ose bono haram.

  Ne kemi bashkuar pak më shumë informacion mbi parimet kryesore të ligjit islamik të financave për të ndihmuar pastrimin e mjegullës.

  Maisir (Spekulim / Bixhoz)

  Kjo fushë e ligjit financiar Islam rregullohet në mënyrë rigoroze nga parimet kryesore vijuese:

  • Bai bithaman ajil (shitje me pagesë të shtyrë)
  • Bai al inah (shitja dhe riblerja)
  • Bai muajjjal (shitje krediti)
  • Murabaha (financim i kostos plus)
  • Mudarabah (ndarja e fitimit)
  • Musawamah (çmimi i paguar nga shitësi është i panjohur për tregtarin)
  • Bai selam (pagesa e plotë paraprakisht)

  Dihet mirë që bixhozi është i ndaluar për pasuesit e besimit islam, por a është edhe tregtia e Forex-it një lojë fati?

  Ka pasur shumë debate mbi këtë temë, Në fund të fundit, fakti është që ju po blini dhe shisni monedha dhe qëllimi kryesor është të bëni një fitim nga luhatja e çmimeve në tregun e Forex.

  Tani konsideroni që në mënyrë që të tregtojnë Forex, tregtarët duhet të studiojnë analizën teknike, diagramat e çmimeve dhe të dhënat historike - për të mos përmendur një strategji të vendosur.

  Dikush mund të argumentojë se kjo do të thotë se tregtia në Forex është gjithçka përveç një lojë e fatit, dhe për këtë arsye jo kumar. Të jesh i suksesshëm në tregtinë e Forex kërkon një sasi të caktuar aftësie dhe kërkimi - kështu që nuk mund të konsiderohet haram.

  Riba (Interesi)

  Riba është në thelb arabisht për interes. Riba është haram pasi asnjë ndjekës i besimit islam nuk lejohet të marrë ose huazojë para. Kur bëhet fjalë për bankat islamike, nuk ka asnjë interes në asnjë llogari, qoftë kursim apo llogari rrjedhëse - dhe e njëjta gjë vlen me hipotekat.

  Në një përpjekje për të kapërcyer ligjin riba, njerëzit përdorin 'Bai' al-Inah 'që do të thotë' shitje dhe riblerje '. Kjo është një praktikë islamike e financave që lejon njerëzit me besim islam të japin hua.

  Për shembull:

  • Le të themi se dikush ju shet një aset
  • Në vend që të paguajë për aktivin drejt me para, 'huadhënësi' jua jep atë me kredi (me një kosto fikse)
  • 'Huadhënësi' shton një element fitimi
  • Ai person pastaj blen aktivin nga ju menjëherë, në para të gatshme dhe me çmimin e paracaktuar
  • Kjo do të thotë se personi që ju ka dhënë kredi zotëron pasurinë dhe keni marrë paratë që ju nevojiteshin
  • Tani duhet të paguani çmimin e asetit në këste, si dhe elementin e fitimit të rënë dakord më parë

  Ekzistojnë mosmarrëveshje të shpeshta mbi këtë teknikë të veçantë, zakonisht midis dy fushave kryesore të Financave Islamike - MENA (Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut) dhe Indonezia / Malajzia.

  Normalisht, kur hapni një llogari me një ndërmjetës Forex, në rast se mbani një pozicion pasi të jetë mbyllur seanca tregtare, brokerimi do të marrë një komision swap (tarifë financimi brenda natës).

  Ndërsa ndërmjetësi në thelb po ju jep një hua në mënyrë indirekte në formën e levave. - kjo do të thotë se bën fitim. Në këtë rast, konsiderohet haram, pasi interesi luan një rol.

  Dallimi kryesor është - Agjentët islamikë të Forex-it heqin pagesat e interesit swap. Interesante, sipas ligjit islamik të financave, pasuesit e besimit mund të marrin një hua pa interes në mënyrë që të bëjnë një investim për fitime.

  Brokerat islamikë të Forex-it ende duhet të bëjnë para për shërbimin që ofrojnë, megjithëse, ata shpesh do ta bëjnë këtë duke ndërtuar kostot e tyre në përhapur.

  Gharar (Legjitimiteti i Rrezikut / Pasiguria në Investime)

  Duke folur për gharar - Kur'ani thotë "Dhe mos e hani pasurinë tuaj midis jush për kotësi". Gharar përmendet gjithashtu në librin "hadith" ku thuhet "Mos shis atë që nuk është me ty". Mesazhi është i qartë.

  Sipas këtij kodi islamik të financave, çdo tregti me pasiguri të tepruar ose rrezik është rreptësisht e ndaluar sipas Ligjit të Sheriatit. Për shembull, shitja e shkurtër, kontrata e derivateve dhe e ardhmja janë të gjitha haram sepse ato nuk do të shlyhen brenda të njëjtit transaksion.

  Ndërsa tregtia përmes ndërmjetësuesve islamikë të Forex-it është një kazan i ndryshëm i peshkut. Ç'është më e rëndësishmja, nuk keni nevojë të shqetësoheni për thyerjen e këtyre rregullave pasi llogaria juaj është përshtatur që të mbetet e respektueshme ndaj tyre.

  Tregtia islamike dorë për dore

  Në Islam, 'tregtia' vetë është e lejuar, por vetëm nëse bëhet 'dorë për dore'. Në vitet e shkuara, kjo do të thoshte ballë për ballë. Sigurisht që këto ditë shumica e ndërveprimeve tregtare kryhen në hapësirën online.

  Disa studiues theksojnë se tregtia duhet të jetë hallall për shkak të faktit se është akoma midis dy palëve (ju dhe ndërmjetësi). Akoma, përpjekjet tregtare duhet të përfundojnë në të njëjtën sesion tregtar.

  Kur bëhet fjalë për Forex, porositë zakonisht ekzekutohen gjithsesi, gjë që funksionon mirë për ndërmjetësit islamikë të Forex dhe mbetet besnik i Ligjeve Islame.

  E shkurtër dhe e shkurtër është që agjentët islamikë të Forex-it duhet të respektojnë të gjitha bazat e financave Islame dhe Ligjin e Sheriatit - ndërsa akoma ju japin mundësinë e hyrjes në tregjet globale të Forex-it. Duke tregtuar Forex hallall, ju mund të qëndroni besnikë ndaj etikës suaj fetare por gjithashtu të merrni pjesë në mundësi investimi.

  Brokerat Islamik të Forex: Komisionet

  Në të kundërt me llogaritë tradicionale të ndërmjetësimit tregtar, llogaritë islamike në Forex vijnë me interes interesi zero. Kjo është e nevojshme që të konsiderohet hallall. Siç e kemi shpjeguar më herët, interesi për shkëmbim krijohet kur dikush e lë pozicionin e tij të hapur brenda natës - ndërsa ata marrin një tarifë.

  Për ta përsëritur, kur bëhet fjalë për një llogari të ndërmjetësit islamik në Forex, nuk ka interes - prandaj nuk shihen tarifa swap-i. Në mënyrë që brokerimi Forex të ketë disa fitime, do t'ju duhet të paguani tarifa të tjera të tilla si:

  • Tarifat e marzhit
  • Tarifat e komisionit
  • Tarifat e administratorit

  Të gjitha më lart konsiderohen të jenë hallall në tregtinë e Forex. Me sa u tha, tarifat e mësipërme ka të ngjarë të përfshihen në spread. Si e tillë, e vetmja 'tarifë' që paguani kur përdorni një ndërmjetës të besuar islamik të Forex është ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe shitjes së palës suaj të zgjedhur Forex. 

  Tregtimi Islamik Forex: Si të filloni

  Deri tani ju jeni të vetëdijshëm se mund të qëndroni besnikë ndaj besimit tuaj islamik ndërsa bëni tregti edhe me Forex. Si i tillë, ne do të kalojmë shpejt në tre llojet kryesore të tregtimit që do të hasni në blerjen dhe shitjen e monedhave.

  Trading Day

  Nëse ju jeni ditë tregtare, ju duhet të mbyllni pozicionin tuaj tregtar përpara se të mbyllet tregu. Me fjalë të tjera, para se të mbarojë dita e tregtimit. Prandaj emri, tregtimi ditor kryhet në një ditë të veçantë.

  Kjo do të thotë që sa i përket qëndrimit të vërtetë dhe besnik ndaj Ligjit të Sheriatit, nuk ka asnjë tarifë brenda ditës (komisioni i ndërrimit). Gjëja e mirë për përdorimin e një llogarie ndërmjetës islamik, mbi një standard, është se nuk keni nevojë të shqetësoheni për mbylljen e tregtisë dhe për të shkuar në tarifa brenda natës.

  Scalping

  Thënë thjesht, Scalping kërkon hapjen e pozicioneve të shumta në shkallë të vogël të cilat do të mbyllen të gjitha në një afat kohor prej vetëm sekondash ose minutash. Për shkak se tregtia mbyllet me një ritëm kaq të shpejtë - nuk keni pse të shqetësoheni për interesin, gjë që e bën atë të përsosur për pasuesit e besimit islam!

  Në fakt, nëse do të dëshironit, ju mund të tregtonit teorikisht duke përdorur një llogari standarde Forex kur përdorni një strategji skalping. Sidoqoftë, nëse preferoni të mbani pozicionet tuaja të hapura për më gjatë, atëherë për të shmangur interesin, e vetmja mundësi për ju është të qëndroni me një ndërmjetës islamik të Forex.

  Swing Trading

  Mënyra e vetme për të shfrytëzuar një ritëm tregtare strategjia është përmes ndërmjetësit tuaj islamik të Forex. Kjo përdor një strategji të lënies së pozicioneve të hapura për ditë ose shpesh javë me radhë. Më e rëndësishmja, është e rëndësishme që të përdorni një llogari pa ndërrim për të shmangur ato norma interesi.

  Për shembull, nëse do të kishit përdorur një llogari standarde, do të duhej të braktisnit çdo fitim financiar. Duke përdorur një llogari islamike / pa shkëmbim ju jeni duke eleminuar rrezikun e lënies së një pozicioni të hapur brenda natës gabimisht.

  Si të gjeni një ndërmjetës islamik Forex

  Përderisa ka mijëra ndërmjetës Forex në skenë, jo të gjithë do të jenë të përshtatshëm për ndjekësit e besimit Islam. Mund të jetë mjaft e vështirë në kohën më të mirë për të gjetur një firmë të mirë brokerimi, kështu që kur keni nevojë për një llogari specifike dhe disi të ngrohtë, gjetja e një mund të jetë edhe më e vështirë.

  Ne kemi bashkuar një listë të gjërave që duhet të merrni parasysh kur jeni duke kërkuar për ndërmjetësin më të mirë islamik ju. Nëse mund të bëni me frymëzim të mëtejshëm, ne gjithashtu kemi renditur ndërmjetësit më të mirë islamikë të Forex-it të vitit 2021 më poshtë në këtë faqe.

  A është i rregulluar ndërmjetësi?

  Edhe pse kjo mund të tingëllojë disi e qartë, ju do të habiteni se sa ndërmjetës fluturojnë nën radar. Platforma të tilla ofrojnë shërbime ndërmjetësimi për tregtarët pa u monitoruar nga ndonjë organ rregullator.

  Së pari, ne kurrë nuk do t'ju rekomandojmë një ndërmjetës islamik të Forex-it që nuk mban licencë nga një organ rregullator zyrtar. Së dyti, është gjithashtu me të vërtetë e rëndësishme që të bëni edhe hulumtimin tuaj kur kërkoni një ndërmjetës.

  Gjëja fillestare në listën tuaj duhet të jetë të siguroheni që platforma shfaq një licencë të vlefshme. Nëse jeni në MB, për shembull, kjo do të jetë nga FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiare).

  Nëse nuk jeni të sigurt, le të themi se faqja në internet tregon një numër licence FCA. Ju gjithmonë mund të kaloni te platforma zyrtare FCA dhe të kryeni një kërkim të thjeshtë të kompanisë për ta mbështetur atë.

  FCA ka rregulla dhe rregullore të cilat sigurojnë që paratë tuaja të mbahen në një llogari të veçantë në firmën e ndërmjetësit, në rast të krimit financiar ose falimentimit. Ky është gjithashtu rasti me organet e tjera rregullatore të besueshme - të tilla si ASIC (Australi), CYSEC (Qipro) dhe MAS (Singapor).

  Depozitat dhe tërheqjet

  Një faktor tjetër vendimtar për ju kur kërkoni një ndërmjetës islamik të Forex është se cilat opsione depozite dhe tërheqjeje janë në dispozicion për ju. Shumica dërrmuese e ndërmjetësuesve islamikë të Forex-it do t'ju lejojnë të depozitoni duke përdorur një transfer bankar përmes bankës suaj të zakonshme (e quajtur edhe transferim telash).

  Transfertat bankare janë një mënyrë e sigurt pagese me të cilën njerëzit janë të njohur, megjithatë vlen të përmendet se kjo mund të vonojë datën tuaj të fillimit të tregtimit me disa ditë në disa raste.

  Për këtë arsye, këshillohet që ju të zgjidhni një platformë e cila pranon një larmi metodash pagese si kartat e kreditit / debitit dhe kuletat elektronike si PayPal dhe Neteller - pasi këto depozita janë të menjëhershme.

  Procedurat e tërheqjes mund të zgjasin deri në 2 ditë, pjesërisht për shkak të kontrolleve të KYC (Njihni Klientin Tuaj) dhe pjesërisht për shkak të mënyrës suaj të pagesës që keni zgjedhur.

  Përhapet

  Një tarifë e rëndësishme për t'u marrë parasysh në platformën tuaj të ndërmjetësit është përhapja. Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë është, në thelb është kontrasti midis çmimit të blerjes dhe çmimit të shitjes së çiftit Forex që po tregtoni. Kjo përhapje gjithmonë matet në 'pipsdhe mund të ndikojë shumë në fitimet tuaja të përgjithshme.

  Për shembull, le të themi që përhapja për GBP / USD është 3 pips. Në mënyrë që të prisni madje do të duhet të bëni të paktën 3 pips në fitim.

  Këtu keni një shembull se si do të dukej përhapja në atë tregti:

  • Siç thamë, ju jeni duke tregtuar GBP / USD përmes ndërmjetësit tuaj islamik të Forex
  • Çmimi i 'blerjes' është 1.1200
  • Çmimi i 'shitjes' është 1.1203
  • Siç mund ta shihni shifra e fundit tregon njësinë më të vogël që do të lëvizë çmimi i palës Forex
  • Në këtë rast, përhapja GBP / USD është 3 pips

  Shumëllojshmëri e Çifteve Forex

  Nëse dëshironi të përqendroheni vetëm në një ose dy monedha, atëherë mund të mos mendoni se keni nevojë për një numër të lartë të çifteve Forex për të zgjedhur. Kjo është një taktikë e provuar dhe e provuar në hapësirën e Forex, pasi jeni në gjendje t'ia kushtoni kohën tuaj të hulumtimit më pak çifteve.  Ndonjëherë është më mirë të bësh një ose dy gjëra me të vërtetë mirë sesa të jesh "Xhek i të gjitha tregtive dhe zotërues i asnjërës". Sidoqoftë, mund të vijë një kohë kur ju do dëshironi të diversifikoni portofolin tuaj, dhe kur të vijë koha është më mirë të fitoni qasje në grumbujt e çifteve FX.

  Idealisht, ju duhet të jeni duke kërkuar ndërmjetës islamikë të Forex-it që ofrojnë një larmi të 'të miturve', 'të mëdhenjve' dhe 'ekzotikëve'. Ju do të jeni në gjendje të gjeni të gjitha këto informacione në faqen e internetit të ndërmjetësit dhe duhet të kontrolloni të gjitha matjet në këtë listë para se të regjistroheni.

  Treguesit Teknik dhe Mjetet e Tregtimit

  Një tjetër gjë për të parë kur kërkoni të hapni një llogari islame në Forex është se cilat mjete tregtare dhe materiali arsimor janë në dispozicion.

  Për t'ju dhënë një ide se çfarë të kërkoni, ne kemi renditur disa nga treguesit më të dobishëm teknikë të përdorur nga tregtarët e huaj. 

  • Bands Bollinger
  • Indeksi Relativ i Forcës (RSI)
  • Oshilator
  • Indeksi i Kanalit të Mallrave (CCI)
  • Mbështetje dhe rezistencë
  • Divergjenca mesatare e konvergjencës në lëvizje (MACD)
  • Stochastics
  • SAR alegorik

  Tregtimi i Forex nuk është një arritje e lehtë. Në qoftë se nuk jeni duke përdorur një sistem plotësisht të automatizuar, ai kërkon kërkime, leximin e diagrameve dhe vazhdimin e lajmeve globale. Kjo na sjell bukur në mjetet e tregtimit. 

  Të gjithë ndërmjetësit islamikë të Forex janë të ndryshëm, kështu që do të kenë një sasi dhe larmi të ndryshme të indikatorëve dhe mjeteve të ndërtuara në sit. Ju gjithashtu mund të përdorni treguesit, grafikët dhe mjetet përmes MetaTrader4, e cila është një platformë tregtare shpesh e mbështetur nga disa ndërmjetës islamik të Forex.

  Disa nga mjetet më të njohura të tregtisë të përdorura nga tregtarët e Forex sot janë si më poshtë:

  • Platforma e tregtimit MetaTrader4
  • Mjetet e analizës themelore të tilla si kalendarët e lajmeve ekonomike
  • Lajmet financiare të lajmeve si Bloomberg dhe Reuters
  • Mjet llogaritës tubash
  • Mjetet e korrelacionit valutor
  • Konvertuesi i zonës kohore Forex
  • Mjeti i krahasimit të përhapjes së ndërmjetësit
  • Llogaritësi i paqëndrueshmërisë Forex
  • Ditari / ditari i tregtisë

  Shërbimi për Mbështetjen e Klientit

  Shërbimi i mirë për klientët është thelbësor. Një mënyrë e mirë për të fituar një pasqyrë mbi performancën e një ekipi mbështetës të klientit është të lexoni disa komente të klientit. Nëse shërbimi është i keq, njerëzit do të flasin për të.

  Kini kujdes për mbështetjen e klientit 24/7. Mbi të gjitha, Forex është një treg 24/7. Biseda e drejtpërdrejtë është zakonisht opsioni më i popullarizuar për tregtarët pasi është i menjëhershëm. Përndryshe, mund të prisni të shihni një adresë emaili dhe në disa raste një numër telefoni.

  Nëse ndërmjetësi juaj i zgjedhur islamik i Forex-it ka një prani të shëndetshme në mediat sociale, mund të jetë shumë i dobishëm për të qenë i azhurnuar dhe për të biseduar me tregtarë të tjerë.

  Si mund të regjistrohem me një ndërmjetës islamik të Forex?

  Deri tani, ne kemi mbuluar gjithçka që duhet të dimë për ndërmjetësit islamikë të Forex dhe cilat metrika janë të rëndësishme kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një. Nëse akoma nuk keni gjetur vetë një ndërmjetës të përshtatshëm, ne kemi renditur disa nga më të mirat më poshtë në këtë faqe që ju të merrni në konsideratë.

  Nëse jeni gati për të filluar, atëherë ne kemi përgatitur një udhëzues hap pas hapi se si të regjistroheni.

  Hapi 1 - Hapni një Llogari Islame

  Gjëja e parë që duhet të bëni është të shkoni në platformën e brokerimit ku keni zgjedhur të regjistroheni. Procedura është pothuajse e njëjtë kudo që të shkoni, pasi faqja do t'ju kërkojë emrin tuaj të plotë, adresën, postën elektronike dhe një fjalëkalim unik.

  Tjetra, do t'ju duhet të përgjigjeni në disa pyetje në lidhje me gjendjen tuaj financiare siç janë paga mujore dhe statusi i punësimit. Arsyeja që ndërmjetësit pyesin për gjendjen tuaj financiare është që ata të ofrojnë produkte të përshtatshme.

  Hapi 2 - Fut historikun e tregtisë

  Shanset janë që ju do të bëhen një sërë pyetjesh në lidhje me historikun tuaj të tregtisë. Forex nuk është për njerëzit me zemër të dobët, kështu që ky informacion do të ndihmojë brokerimin të kuptojë nivelin e përvojës suaj, tregtinë me të cilën keni qenë e përfshirë në të kaluarën dhe investimet në të cilat përqendroheni.

  Hapi 3 - Njihni klientin tuaj

  Për shkak të KYC për të cilën kemi biseduar më herët, mund të jeni në gjendje të depozitoni fonde në llogarinë tuaj vetëm kur të keni verifikuar identitetin tuaj. Kjo zakonisht sqarohet nga ndërmjetësi kur dërgoni një kopje të pasaportës ose lejes së drejtimit.

  Si një masë paraprake shtesë, shumica e ndërmjetësve do të kërkojnë gjithashtu një kopje të një fature të shërbimeve të fundit ose deklaratës bankare me emrin dhe adresën tuaj në të.

  Shënim: eToro - i cili është ndërmjetësi ynë i vlerësuar më i lartë islamik në Forex, ju lejon të depozitoni deri në 2,250 dollarë pa ngarkuar ndonjë ID. Sidoqoftë, do të duhet ta bëni këtë para se të bëni një tërheqje. 

  Hapi 4 - Depozitoni llogarinë tuaj islamike të ndërmjetësit Forex

  Pasi të keni dorëzuar dokumentacionin tuaj KYC, mund të shkoni përpara dhe të bëni një depozitë. Ndërsa kemi prekur, mënyrat e pagesës ndryshojnë, prandaj gjithmonë kontrolloni faqen për të parë se çfarë do të jetë në dispozicion për ju.

  Kini parasysh që transferimet bankare mund të kërkojnë ditë për t'u pastruar, ndërsa metodat e tjera janë të menjëhershme.

  Hapi 5 - Filloni të tregtoni Forex

  Tani keni kaluar hapat nga 1 në 4, keni konfirmuar se jeni ata që thoni se jeni dhe keni financuar llogarinë tuaj - mund të filloni të tregtoni Forex.

  Nëse jeni disi fillestar në tregtinë e Forex, atëherë mund të filloni me një llogari demo ose të tregtoni me rritje të vogla duke përdorur një Islam mikro llogari. Edhe vetëm ndërsa i gjeni këmbët në hapësirën e Forex.

  5 Brokerat islamikë më të mirë Forex të vitit 2021

   

  1. eToro - Platforma e Tregtisë e Themeluar mirë


  eToro është shumë mirë e vendosur në mesin e komunitetit tregtar dhe është e njohur për investitorët e rinj për shkak të procedurës së regjistrimit të thjeshtë dhe tiparit të tregtarit të kopjimit. Ju mund të regjistroheni në më pak se 5 minuta duke përdorur një larmi mënyrash pagese si transferimi bankar, karta krediti / debiti dhe portofoli elektronik. Kur bëhet fjalë për llogaritë islamike, mund të filloni me eToro për 1,000 dollarë.

  Duke iu përmbajtur Ligjit të Sheriatit, eToro ekzekuton tregti menjëherë pa vonesë, pagesa i dërgohet blerësit dhe shitësit dhe kostoja gjithashtu duhet të shlyhet pa vonesë. Platforma e ndërmjetësit ofron interes interesant për kthimin. Kjo do të thotë se nëse pozicioni juaj bën mbeten të hapura gjatë orëve standarde të tregut - nuk ngarkohet interes.

  Jo vetëm kaq, por llogaritë islame eToro vijnë me tarifa zero të menaxhimit. Platforma në vend të kësaj bën para përmes përhapjeve të saj. Si një përdorues i llogarisë islamike, do t'ju sigurohet një levë pa interes. eToro është rregulluar plotësisht dhe mban një licencë nga FCA, kështu që ju e dini që paratë tuaja janë të mbrojtura

  Vlerësimi ynë

  • Shumë e lehtë për të hapur një llogari
  • Pa tarifa tregtare
  • Kopjoni funksionin e tregtarit
  • Mungojnë mjetet e tregtisë
  • Llogaritë vetëm dollarë amerikanë
  • 1,000 dollarë depozitë minimale për llogaritë islamike

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Përhapet pa komision dhe konkurrues bakri

  Capital.com ju lejon të tregtoni bakër përmes CFD-ve të mallrave. Ose, ju mund të tregtoni CFD të aksioneve të kompanive të minierave të bakrit të tilla si Southern Copper Corp. Miratuar nga të dy FCA dhe CySEC, brokerimi aktualisht ka mbi 700,000 klientë.

  Reputacioni dhe ekspertiza e nderuar nga koha e Capital.com janë të dukshme nga burimet e saj të gjera për tregtarët e rinj. Kjo përfshin llogaritë demo të CFD-së, kurse tregtare dhe video edukative.

  Capital.com është një nga ndërmjetësit e paktë që do t'ju tarifojë zero komision për tregtinë e bakrit. Ato gjithashtu mbulojnë koston e depozitave dhe tërheqjeve tuaja.

  Ju do të duhet të paguani vetëm spread-in, i cili është gjithashtu shumë konkurrues në këtë platformë. Depozita minimale e kërkuar është 20 dollarë, 20 paund ose 20 euro, ose cilado monedhë që preferoni të paguani.

  Vlerësimi ynë

  • Mallrat e tregtisë pa komision
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga FCA dhe CySEC
  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AvaTrade - Tregtimi në përputhje me Sheriatin MT4 / 5


  AvaTrade është një ndërmjetës tjetër me reputacion në listën tonë dhe përshtat plotësisht llogaritë e tij islamike në Forex për t’iu përshtatur klientit individual. Duke qenë një mbajtës i llogarisë islame, ju mund të prisni tarifa zero për rimbursim (tarifa brenda natës) ose ndërrime ditore. Në vend të kësaj, do t'ju tarifohen tarifat e administratorit kur tregtoni Forex. Kjo do të thotë që ju jeni akoma në gjendje t'u qëndroni besnikë ligjeve islamike të financave.

  Kjo platformë brokerimi mbështet MetaTrader4 dhe Metatrader5 kështu që ju të mund të tregtoni mallra (për sa kohë që janë hallall), CFD dhe çifte monedhash me transparencë të plotë.

  Platforma vëren me krenari se nuk do të ketë tarifa komisioni të fshehura ose akuza konfuze për përhapjen që nuk i dinit. Njerëzit e besimit islamik gjithashtu mund të kenë akses në tregtinë hallall të argjendit dhe arit. Tregtimi i kriptos nuk lejohet në këtë llogari islamike, kështu që nëse do të donit të tregtonit kriptovaluta, do të duhej të përdorni një llogari standarde.

  Kur bëhet fjalë për Forex, çiftet TRY, RUB, ZAR dhe MXN përjashtohen të gjitha nga Llogaritë Islamike. Pjesa tjetër janë të gjitha të tregtueshme pa interes / pa komision, por duhet të prisni një rritje të përhapjes - Në përgjithësi, agjentët islamikë të Forex-it akoma kanë nevojë për të fituar para.

  Kjo firmë brokerimi respekton plotësisht të gjitha rregullat e financave Islame dhe kryen tregti menjëherë si të tilla. Tregtarët islamikë të Forex-it kanë të drejtë për qasje të pakufizuar në të gjitha platformat falas (të tilla si android, iOS dhe WebTrader),

  Vlerësimi ynë

  • Grumbuj çiftesh valutash për të tregtuar
  • Lehtë për të hapur llogarinë islamike
  • Kopjoni funksionin e tregtarit
  • Pa kuleta elektronike

  5. EuropeFX - Faqja e Tregtimit të Mallrave Me Material të Mrekullueshëm Edukues

  EuropeFX është licencuar nga CySEC për të ofruar shërbime të tregtimit të bakrit. Ju gjithashtu mund të tregtoni mallra të tjerë, Forex, stoqe etj. Tarifat këtu janë vërtet konkurruese - veçanërisht kur bëhet fjalë për tregjet e tregtimit të bakrit.

  Platforma e saj vendase EuroTrader 2.5 lehtëson tregtinë përmes versioneve desktop dhe celular të softuerit. Ekziston gjithashtu mbështetje për MetaTrader4, e cila është një pikë plus për tregtarët teknikë midis jush.

  EuropeFX dallon nga ndërmjetësit e tjerë në këtë listë me sistemin e tij të nivelit të llogarive të përdoruesve. Ju mund të hapni një llogari standarde me një depozitë minimale prej 200 €.

  Por, për të pasur qasje në veçoritë premium, mund të konsideroni të zgjidhni një lloj tjetër llogarie - i cili varion nga minimumi 1,000 € deri në 50,000 €. Nëse keni nevojë për qasje në sinjale tregtare, njoftime ose uebinar, ia vlen të konsideroni një nga llogaritë me depozita më të larta

  Vlerësimi ynë

  • I pajtueshëm me MT4
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga CySEC
  • Llogaria Premium është e kushtueshme

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

   

  përfundim

  Në këtë udhëzues, ne kemi mbuluar pothuajse gjithçka që duhet të dimë për ndërmjetësit islamikë të Forex, si dhe metrikat kryesore për të parë kur gjeni një të përshtatshëm për përpjekjet tuaja tregtare.

  Siç e theksuam, është e rëndësishme të mbani mend se jo të gjitha platformat e ndërmjetësuesve do të reklamojnë llogaritë islamike si të tilla, pasi ato nganjëherë përdoren si llogari 'pa swap' ose 'hallall'. Me pak fjalë, kjo do të thotë që të gjitha tarifat hiqen në lidhje me ligjet islamike të financave.

  Siç kemi trajtuar, duke përdorur vetëm ndërmjetësues islamikë të Forex-it që janë rregulluar plotësisht, ju e dini që fondet tuaja të tregtisë ndahen automatikisht nga ajo e brokerimit, midis rrjeteve të tjera të sigurisë rregullatore. Të gjithë ndërmjetësit e rekomanduar nga ne janë rregulluar plotësisht për sigurinë tuaj.

   

  eToro - Bleni dhe Investoni në Asete

  Vlerësimi ynë

  • Bleni mbi 2,400 aksione
  • Tregtoni mijëra CFD
  • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik, ose llogari bankare dhe PayPal
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

   

  FAQs

  Çfarë është një Broker Islam Forex?

  Një ndërmjetës islamik i tregtisë së Forex është një ndërmjetësues Forex i cili ofron tregti pa shkëmbim për të lejuar tregtarët të qëndrojnë besnikë ndaj besimit të tyre islamik, i cili ndalon tarifat e interesit

  Si mund të hap një llogari me një ndërmjetës islamik të Forex?

  Duke folur në përgjithësi, pasi të keni gjetur një ndërmjetës Forex që ju pëlqen, thjesht mund të kontaktoni shërbimet e klientit dhe t'i kërkoni që të modifikojnë një llogari standarde për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

  Si mund të depozitoj në llogarinë time të re islamike Forex?

  Ju mund të depozitoni në llogarinë tuaj islame në Forex shumë lehtë. Në shumicën e platformave është vetëm një rast i hyrjes dhe zgjedhjes së një mënyre pagese për të depozituar fonde.

  A nuk është haram financimi brenda ditës?

  Po, kështu është, kështu që në llogaritë islame të Forex, kjo tarifë hiqet.

  Nëse ndërmjetësit islamikë të Forex-it nuk kërkojnë interes, si i fitojnë ato para?

  Shumica e ndërmjetësve të kohës fitojnë para përmes spread - që është kontrasti midis çmimit të blerjes dhe shitjes së aktivit.

  A do të kufizohem në ato çifte FX që mund të tregtoj në një Llogari Islame?

  Në shumicën e rasteve, të gjitha çiftet e valutave mund të tregtohen brenda Ligjit të Sheriatit, për shkak të faktit se llogaritë Islame janë përshtatur posaçërisht për pasuesit e besimit Islam. Sidoqoftë, ndërmjetës të ndryshëm kanë rregulla të ndryshme, që do të thotë se disa çifte mund të kufizohen.

  Çfarë saktësisht është një llogari pa swap?

  Llogaritë islamike nganjëherë referohen si llogari pa shkëmbim. Me pak fjalë, kjo ju lejon të mbani pozicionet të hapura brenda natës pa siguruar një tarifë interesi.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.