Udhëzuesi Mësoni 2 Trade 2021 në Ditën e Tregtimit!

Udhëzuesi Mësoni 2 Trade 2021 në Ditën e Tregtimit!

Tregtimi ditor është procesi i blerjes dhe shitjes së aseteve - të tilla si monedhat, aksionet ose mallrat - me synimin për të bërë një fitim nga çmimet e tregut në ndryshim. Me fjalë të tjera, ju shpresoni ta shisni pasurinë për më shumë sesa keni paguar fillimisht.

Me sa u tha, koncepti kryesor i tregtisë ditore është që ju kurrë të mos mbani një aktiv për më shumë se një ditë. Përkundrazi, tregtarët mund të mbajnë një pozicion të hapur për disa orë, apo edhe minuta. Si të tilla, fitimet bazohen në rritje / ulje super të vogla të çmimeve - shpesh me ndihmën e levave.

I hutuar? Mos u bëj - si në Udhëzuesin Mëso 2 Tregtinë 2021 në Tregtimin Ditor, ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini. Duke e lexuar atë të plotë, ju do të keni shansin më të mirë të mundshëm për të hequr karrierën tuaj tregtare në këmbën e djathtë!

Shënim: Shumica e tregtarëve të ditëve të reja humbin para. Kjo sepse ata nuk kanë një kuptim të fortë se si funksionon hapësira ditore e tregtimit - veçanërisht kur bëhet fjalë për instalimin e strategjive të mençura të menaxhimit të rrezikut.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është tregtimi ditor?

  Në formën e tij më themelore, tregtimi ditor është një formë e tregtare online që rrallë sheh një investitor të mbajë një pozicion të hapur brenda natës. Në vend të kësaj, tregtia shpesh është aktive për disa minuta ose orë - por kurrë ditë. Kjo është në kontrast të plotë me rrjedhat tradicionale të investimeve si aksionet dhe obligacionet - të cilat i shohin investitorët të mbajnë mbi aktivin për disa vjet.

  Si rezultat, natyra afatshkurtër e tregtisë ditore do të thotë që investitorët do të synojnë fitime jashtëzakonisht të vogla. Me atë që tha, tregtarët ditorë zakonisht vendosin dhjetëra, në mos qindra tregtarë çdo ditë - kështu që këto fitime të vogla mund të shtohen shpejt për investitorin e aftë. Ç'është më e rëndësishmja, tregtarët gjatë gjithë ditës - pavarësisht nga aftësia ose përvoja, do të hasin tregti të humbura. Kjo është vetëm natyra e lojës.

  Sidoqoftë, ata që kanë bërë një jetë të gjatë dhe të suksesshme nga tregtia ditore dinë si të merren me efektet anësore emocionale të humbjes së parave. Përkundrazi, këtu është vendi ku tregtarët e rinj shpesh dështojnë. Sidoqoftë, për të bërë tregti ditore, do t'ju duhet të përdorni një ndërmjetës të rregulluar në internet. Duke vepruar kështu, ju do të keni akses në mijëra instrumente financiarë. Mendoni përgjatë linjave të naftës, arit, aksioneve, indekseve, ETF-ve dhe kriptovalutave.

  Pasi të keni shënjestruar një aktiv, atëherë duhet të spekuloni nëse mendoni se do të rritet ose ulet në vlerë - në lidhje me çmimin aktual të tregut. Nëse spekuloni saktë, atëherë do të fitoni para. Nëse nuk e bëni, ju humbni para. Për shkak të numrit të madh të tregtive që investitorët bëjnë në hapësirën ditore të tregtimit, ju duhet kanë një kuptim të vendosur se si të lexojnë grafikët, si dhe të interpretojnë lajmet themelore.

  Pro dhe kundër të tregtisë ditore

  • Tregtoni mijëra tregje
  • Tregtarët e suksesshëm bëjnë një jetë bujare me kohë të plotë
  • Aftësia për të zgjatur ose shkurtuar një aktiv
  • Aplikoni hua për të rritur madhësitë tuaja të tregtisë
  • Qindra ndërmjetës të rregulluar të tregtisë për të zgjedhur
  • Filloni me një kartë debiti / krediti ose portofol elektronik
  • Tregtoni në lëvizje përmes një aplikacioni ndërmjetësi
  • Shumica e tregtarëve të ditës humbin para
  • Ju duhet të jeni në gjendje të trajtoni efektet anësore emocionale të humbjes së tregtisë

  Kuptimi i tregtimit të ditës - Bazat

  Procesi i tregtimit ditor është relativisht i thjeshtë sapo të merrni mendjen për gjërat. Për të ndihmuar në pastrimin e mjegullës, ne kemi renditur disa nga shumë faktorë që duhet të kuptoni para se të ndaheni me paratë tuaja.

  Bleni (Gjatë) vs Shitet (Shkurtër)

  Nëse më parë keni përdorur një ndërmjetës tradicional të aksioneve, do të dini se do të merrni një mundësi dhe një mundësi vetëm kur blini aksione. Kjo do të thotë, ju mund të spekuloni vetëm për çmimin e ndërmarrjes themelore që po shkon up. Me fjalë të tjera, ju nuk do të blini aksione në IBM, Ford Motors ose Microsoft nëse mendoni se kompania do të ulet në vlerë!

  Megjithatë, kjo është ajo ku tregtimi ditor është unik, pasi ju keni mundësinë të shkoni 'të shkurtër'. Kjo do të thotë që ju po spekuloni mbi aktivin, ose grupin e aktiveve, duke u ulur në çmim. Për shembull, le të themi se ju mendoni se vlera e naftës është vendosur të ulet në orët e ardhshme.

  Duke vendosur një porosi 'shitje' në 1,500 $ - rënia prej 5% e çmimit arrin në një fitim prej 75 $. Ju, sigurisht, mund të shkoni edhe 'gjatë' kur tregtoni ditën. Kjo thjesht do të thotë që ju po spekuloni mbi vlerën e aktivit në rritje. Për ta bërë këtë, do të duhet të bësh një porosi 'blerje'.

  . Tregtimi Afatshkurtër

  Tjetra, atëherë duhet të shohim kornizën kohore të tregtimit të ditës. Siç e kemi vërejtur shkurtimisht më herët, kur investojmë në aksione ose bono, ne zakonisht mbajmë aktivin për disa vjet. Kjo na lejon të heqim valët e paqëndrueshme të paqëndrueshmërisë së tregut.

  Sidoqoftë, në rastin e tregtimit ditor, investitorët zakonisht mbajnë pozicione të hapura për një numër orësh më së shumti. Ç'është e rëndësishmja, do të ishte jashtëzakonisht e pazakontë për një tregtar ditor të mbante një pozicion të mbajtur të hapur brenda natës.

  . Tregtimi me vëllim të lartë dhe me fitim të ulët

  Duke udhëhequr nga seksioni më sipër, ka kuptim që fitimet do të jenë të vogla kur mbahen në një pozicion për më pak se një ditë. Ky është veçanërisht rasti kur tregtoni klasa të aktiveve kryesore si aksione, indekse, ar, naftë ose gaz natyror i listuar në NYSE - pasi nivelet e paqëndrueshmërisë janë zakonisht të ulëta.

  Për shembull, le të themi që një tregtar blen një urdhër blerjeje në indeksin S&P 500. Sa mendoni se do të lëvizë indeksi në një ditë të vetme? Në kushte standarde, luhatja e çmimeve mund të mbulojë një interval prej 0.5-2%.

  Si rezultat i kësaj, disa ditë tregtarët do të bëjnë dhjetra tregti në ditë. Jo vetëm që e bën këtë faktor në shënjestrat e fitimit super të vogël, por sigurinë se shumë tregti do të humbin ato. Ndërsa mbulojmë me më shumë detaje më poshtë, tregtarët ditorë shpesh do të përdorin levave për të rritur fitimet.

  Tregtimi ditor: Çfarë asetesh mund të tregtoj?

  Kur bëhet fjalë për pasuritë specifike të disponueshme kur tregtohen ditën, numri i instrumenteve financiare është në mijëra. Kjo siguron që tregtarët e ditës të kenë një gamë shumë të gjerë asetesh për të synuar në çdo kohë të caktuar.

  Më poshtë kemi renditur disa nga instrumentet më të tregtuara në hapësirën ditore të tregtimit.

  Kapitali: Tregtimi i aksioneve është një nga më fitimprurësit për tregtarët e ditës, pasi paqëndrueshmëria është shpesh shumë më e lartë se ajo e një indeksi më të gjerë si S&P 500. Brokerat në internet zakonisht do t'ju japin akses në tregjet kryesore të aksioneve si NYSE, NASDAQ, LSE dhe TSE. Disa do të presin gjithashtu tregje më pak likuide siç janë ato me seli në Singapor, Hong Kong, Kanada dhe Australi.

  Tregues: Indekset e tregut të aksioneve ju lejojnë të tregtoni tregjet më të gjera përmes një tregtie të vetme. Për shembull, duke tregtuar FTSE 100, ju mund të spekuloni për drejtimin e ardhshëm të 100 kompanive më të mëdha në Mbretërinë e Bashkuar të listuara publikisht. Shembuj të tjerë përfshijnë Dow Jones dhe NASDAQ 100.

  Commodities: Edhe një herë, tregtia e mallrave është jashtëzakonisht e popullarizuar tek tregtarët me përvojë në ditë. Kjo përfshin metalet si ari dhe argjendi, energjitë si nafta dhe gazi natyror dhe produktet bujqësore si gruri dhe misri. Tregjet e mallrave operojnë 24/7 dhe ofrojnë grumbuj likuiditeti.

  ETF: Fondet e tregtuara në shkëmbim (ETF) ju lejojnë të spekuloni mbi një aktiv ose grup aktivesh, pa marrë pronësinë tuaj. Si vlera e një ETF do të rriten dhe zbriten nga e dyta në bazë të dytë, ato rezultojnë shumë të njohura me tregtarët e ditës.

  Forex: Industria globale e Forex raportohet të lehtësojë tregtimin e monedhave me vlerë më shumë se 5 trilion dollarë çdo ditë. Kjo është arsyeja pse disa ditë tregtarët do të specializohen ekskluzivisht në Forex. Tregjet veprojnë pa ndërprerje dhe likuiditeti nuk është kurrë problem.

  cryptocurrencies: Cryptocurrency si Bitcoin dhe Ethereum tani veprojnë në një arenë shumë miliarda dollarëshe. Si e tillë, tani mund të tregtoni monedha dixhitale të njohura kundrejt dollarit amerikan. Merrni shënim, kriptovalutat janë super të paqëndrueshme, kështu që ato përfaqësojnë një kanal investimesh me rrezik të lartë dhe me shpërblim të lartë.

  Niching-Down

  Nga njëra anë, është e dukshme që tregtarët e ditës kanë qasje në mijëra instrumente financiarë përmes një faqe të vetme ndërmjetësi. Sidoqoftë, është përtej sferave të mundësisë që tregtarët të specializohen në të gjitha pasuri klasat. Përkundrazi, tregtarët me përvojë zakonisht do të zbresin në një ose dy.

  Ky është një koncept me të vërtetë i rëndësishëm për ta mbajtur mend si një tregtar i ri, pasi niveli i poshtëm do t'ju lejojë të fitoni ekspertizë në fushën tuaj të investimeve të zgjedhura. Për shembull, le të themi se një ditë ju vendosni të tregtoni naftë, ditën tjetër S&P 500, dhe pastaj pas kësaj kaloni në monedhat kriptomonedhë. Në shumicën e rasteve, kjo është një strategji katastrofike, pasi ju do të jeni një tregtar i të gjitha tregtive dhe një zotërues i asnjë.

  Me fjalë të tjera, mendoni se sa efektive do të ishte të përqendrohesh në një instrument të vetëm financiar - si GBP / USD në Forex ose naftë bruto në energji? Atëherë mund të kushtoni të gjithë kohën tuaj duke hulumtuar hollësitë e instrumentit tuaj të zgjedhur dhe të merrni një vendim të qëndrueshëm se në cilën rrugë ka të ngjarë të shkojnë tregjet.

  Shembull në botën reale të tregtimit ditor

  Kështu që tani që i dini bazat e tregtisë ditore, tani do të shohim një shembull në botën reale. Për t'i mbajtur gjërat të thjeshta, ne do të përdorim shifrat themelore në mënyrë që ju të kuptoni parimet kryesore se si tregtia ditore mund të funksionojë në praktikë.

  🥇 Duke shkuar gjatë

  1. Sipas hulumtimit tuaj teknik, ju mendoni se çmimi i aksioneve në Facebook pritet të rritet në orët në vijim
  2. Si i tillë, ju vendosni një porosi 'blerje' me një çmim tregu prej 129.00 $
  3. Pjesa juaj e përgjithshme është 500 dollarë
  4. Disa orë më vonë, çmimi i Facebook rritet në 130.29 dollarë
  5. Kjo paraqet një rritje prej 1%
  6. Në një aksion prej 500 $, fitimi juaj i përgjithshëm është 5 $
  7. Për të bllokuar fitimin tuaj, ju e mbyllni tregtinë duke vendosur një porosi 'shitje'

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, një tregtar ditor do të ishte shumë i kënaqur me një fitim afatshkurtër prej 1%, veçanërisht kur mendoni se pozicioni ishte i hapur për vetëm disa orë. Për ta paraqitur këtë në perspektivë, shumica e bankave kryesore amerikane ende paguajnë vetëm 0.1% interes në vit!

  Për më tepër, dhe siç e trajtojmë së shpejti - një tregtar ditor mund të vendosë të aplikojë levave. Nëse, për shembull, ata do të vendosnin tregtinë e mësipërme me levë prej 10x, fitimi i tregtarit ditor do të amplifikohej nga $ 5 në 50 $.

  🥇 Shkurtër

  1. Sipas hulumtimit tuaj teknik, ju mendoni se çmimi i aksioneve të Ford Motors pritet të ulet në orët në vijim
  2. Si i tillë, ju vendosni një porosi 'shitje' me një çmim tregu prej 5.50 $
  3. Pjesa juaj e përgjithshme është 3,000 dollarë
  4. Disa orë më vonë, çmimi i Ford Motors ulet në 5.30 dollarë
  5. Kjo përfaqëson një rënie prej 3.63%
  6. Në një aksion prej 3,000 $, fitimi juaj i përgjithshëm është 108.90 $
  7. Për të bllokuar fitimin tuaj, ju e mbyllni tregtinë duke vendosur një porosi 'të blerë'

  Shembulli i mësipërm na tregon se si një tregtar ditor do të punësonte me sukses një porosi të shkurtër. Ata hapin tregtinë duke vendosur një porosi 'shesin' dhe e mbyllin atë duke vendosur një porosi 'blej'.

  Urdhrat e Tregtimit Ditor

  Në shembujt që kemi dhënë deri më tani, ne kemi shpjeguar që tregtarët ditën vendosin dy tregti individuale për porosi. Për të rikuperuar - nëse shkoni gjatë në një aktiv, ju hapni duke vendosur një urdhër blerje dhe mbylleni me një urdhër shitje. Nëse po shkurtoni pasurinë, bëni të kundërtën.

  Edhe pse ky koncept mbetet i vërtetë, tregtarët e ditës do të rrallë, dhe ne do të thotë rrallë, lini një urdhër të hapur. Me këtë, nënkuptojmë që ata instalojnë urdhra dalje në mënyrë që tregtia e tyre të mbyllet automatikisht. Mbi të gjitha, tregtarët ditorë nuk do të kenë aftësinë të ulen në pajisjen e tyre për orë të tëra duke pritur të mbyllin manualisht një porosi.

  Ky është veçanërisht rasti kur merrni parasysh numrin e madh të porosive që tregtarët bëjnë gjatë gjithë ditës. Si rezultat, tregtarët ditorë do të vendosin një urdhër 'stop-humbje' dhe një urdhër "take-profit" përpara se të ekzekutojnë një tregti të re.

  Ord Urdhrat e Ndalimit të Humbjes

  Porositë e humbjes së ndalimit duhet të jenë një kërkesë minimale gjatë tregtimit ditor. Ato ju lejojnë të zbutni humbjet tuaja duke mbyllur një tregti kur tregjet shkojnë kundër jush me një shumë të caktuar.

  Për shembull:

  • Le të themi se po kërkoni të shkoni gjatë në Bitcoin / USD me 7,110 dollarë
  • Ju mendoni se çmimi do të rritet, por gjithashtu dëshironi të mbroni bankroll tuaj duke instaluar një urdhër të ndjeshëm të humbjes së ndalimit
  • Më së shumti që dëshironi të humbni në tregti është 2%
  • Me fjalë të tjera, nëse çmimi i Bitcoin / USD bie me 2% përkundrejt çmimit aktual të tregut prej 7,110 dollarë - tregtia juaj do të mbyllet automatikisht
  • Kjo arrin në një rënie prej $ 142, kështu që ne vendosëm porosinë tonë për humbjen e ndalimit në 6,968 $

  Pasi të keni ekzekutuar urdhrin e mësipërm për humbjen e ndalimit, nuk ka rëndësi nëse Bitcoin / USD bie me 3%, 30% ose 99% - humbjet tuaja do të kapen në vetëm 2%.

  Shënim: Porositë e humbjeve të ndaluara nuk garantohen kurrë 100%. Me këtë, nënkuptojmë që në kushte vërtet të paqëndrueshme të tregut, ekziston një mundësi që porosia juaj e humbjes së ndalimit të mos përputhet nga një tregtar tjetër. Në mënyrë që t'i kundërviheni këtij rreziku, mund të dëshironi të merrni në konsideratë një urdhër ndalimi të "garantuar". Duke vepruar kështu, ndërmjetësi do të garantojë që tregtia juaj të mbyllet me çmimin e deklaruar të humbjes. Megjithatë, kjo do t'ju kushtojë pak më shumë në tarifa.

  Ord Porositë e përfitimit

  Kështu që tani që e dini se çfarë duhet të bëni për të zbutur humbjet tuaja në një mënyrë të automatizuar, tani duhet të mendoni për synimet tuaja të fitimit. Kjo është absolutisht e rëndësishme në botën e tregtisë ditore, pasi gjithmonë duhet të keni në mendje një strategji daljeje.

  Për shembull, ndërsa ju mund të dëshironi të kufizoni humbjet tuaja në 2%, ju mund të dëshironi të synoni një marzh fitimi prej 5%. Sido që të jetë, procesi funksionon saktësisht në të njëjtën mënyrë si një urdhër ndalje-humbje, por anasjelltas.

  Për shembull:

  • Ju do të vendosni një urdhër blerjeje në Bitcoin / USD me 7,110 dollarë
  • Ju keni vendosur porosinë tuaj për humbjen e ndalimit në 6,968 $ - e cila arrin në një humbje maksimale prej 2%
  • Ju dëshironi të synoni fitime prej 5% nga kjo tregti
  • Për ta arritur këtë, na duhet që Bitcoin / USD të rritet me 355 dollarë.
  • Si i tillë, ne instalojmë porosinë tonë të fitimit në 7,465 $

  Rezultatet e Automatizuara

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, tregtarët ditorë do të mbulojnë të dy rezultatet e mundshme në një mënyrë të automatizuar. Nëse gjërat shkojnë sipas planit, tregtia do të mbyllet në fitim përmes urdhrit të përfitimit. Nëse gjërat nuk shkojnë sipas planit, atëherë urdhri i humbjes do të mbyllë tregtinë me humbje.

  Ç'është më e rëndësishmja, kjo është mënyra se si tregtarët e ditës janë në gjendje të bëjnë dhjetëra porosi çdo ditë. Me atë që u tha, në disa raste as urdhri i fitimit ose i humbjes nuk do të shkaktohet nëse aktivi qëndron brenda dy intervaleve.

  Nëse është kështu, atëherë tregtari ditor do të duhet të vendosë nëse do ta mbyllë tregtinë në fund të ditës, ose do ta lërë atë të hapur brenda natës. Nëse ata zgjedhin këtë të fundit, atëherë tarifat e financimit brenda natës do të zbatohen.

  Tregtimi ditor në levave

  Ndërsa tregtarët e ditës synojnë marzhet e fitimit shumë të vogël, ju shpesh keni nevojë për një bankroll të konsiderueshëm për ta bërë procesin të vlefshëm. Me fjalë të tjera, të bësh 2% në ditë me një bilanc prej 200 $ do të të rezultojë vetëm 4 $ në ditë. Si rezultat, disa ditë tregtarët do të përdorin levave.

  Për ata që nuk janë të vetëdijshëm, levave ju lejon të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj. Në thelb ju huazoni para nga ndërmjetësi dhe pastaj rritni vlerën tuaj tregtare. Leverage shprehet si shumëfish - për shembull, 2x, 3x, 4x, etj.

  Këtu keni një shembull se si funksionon një tregti levave:

  • Ju dëshironi të vendosni një urdhër blerjeje në naftë me 29 dollarë për fuçi
  • Ju keni vetëm 500 dollarë në llogarinë tuaj ditore të tregtimit, bleni që dëshironi të tregtoni me më shumë
  • Si i tillë, ju aplikoni levë prej 10x
  • Kjo do të thotë që porosia juaj e blerjes tani është me vlerë 5,000 dollarë, edhe pse keni vetëm 500 dollarë në llogarinë tuaj
  • Më vonë gjatë ditës, vaji rritet me 3%
  • Kjo përkthehet në një fitim prej 150 $

  Sipas shembullit të mësipërm, ju zakonisht do të kishit bërë 3% të bilancit tuaj prej $ 500 - e cila arrin në vetëm 15 $. Sidoqoftë, ndërsa keni aplikuar levë prej 10x, kjo shumëzohet me një faktor 10, duke e çuar fitimin tuaj të përgjithshëm në 150 $.

  Sidoqoftë, një tregti e huazuar mund të shkojë në kundërshtim me ju, që do të thotë se juaji humbje amplifikohen.

  ⚠️ Rreziqet e levave

  Në mënyrë që të kuptojmë rreziqet e levave kur tregtoni ditën, së pari duhet të shpjegojmë shpejt se si funksionon sistemi i marzhit. Duke qëndruar në të njëjtin shembull si më sipër, ne ishim në gjendje të tregtonim me $ 5,000 kur aplikonim levë prej 10x, edhe pse kishim vetëm 500 $ në llogarinë tonë.

  Sapo të vendoset tregtia, ato 500 dollarë hiqen nga bilanci i llogarisë tuaj dhe vendosen në llogarinë tuaj të marzhit. Në kushtet e Layman, diferenca vepron si një depozitë e pakthyeshme në rast se tregtia shkon kundër jush me një shumë të caktuar. Nëse ndodh, tregtia juaj do të 'likuidohet' - që do të thotë se ju humbni të gjithë marzhin tuaj.

  Pra, sa duhet që tregtia jonë të ulet për të humbur marzhin tonë? Epo, kjo varet nga sa levë aplikoni. Në rastin e huasë me 10x, ju do të humbisni marzhin tuaj nëse tregjet shkojnë kundër jush me 10%. Kjo është për shkak se në 10x, ju kërkohej vetëm të vendosni 10% në diferencë.

  Në një shembull tjetër, le të themi që keni aplikuar levë prej 5x. Kjo do të lejonte një tregti prej 2,500 dollarësh me një bilanc prej 500 dollarësh, që do të thotë se marzhi qëndron në 20%. Si i tillë, nëse tregjet do të shkonin kundër nesh me 20%, ne do të humbnim marzhin tonë prej $ 500.

  Tarifat dhe komisionet e tregtimit ditor

  Nëse dëshironi të bëni tregti ditore, do t'ju duhet të përdorni një ndërmjetës në internet. Ndërsa agjentët janë në biznesin e fitimit, do të duhet të paguani një tarifë të një lloji kur bëni tregti.

  Kjo vjen në dy forma kryesore - përhap dhe një komision tregtar.

  Përhapja

  Në formën e tij më themelore, diferenca është diferenca midis çmimit "të blerë" dhe "shitur" të një aktivi. Në thelb është e vendosur në të dyja anët e çmimit real të tregut dhe është ajo që garanton se ndërmjetësit gjithmonë do të fitojnë para.

  Dallimi midis përhapjes shprehet në 'pips'kur tregtimi i ditës Forex, dhe në' pikë 'kur përhap bastet. Me atë që tha, është më e lehtë të vlerësosh vetëm përhapjen në terma përqindjeje, pasi kjo na bën të dimë se sa kemi nevojë për investime për t'u rritur, vetëm

  Për shembull:

  • Çmimi i 'blerjes' në aksionet e Disney është 106.00 $
  • Çmimi i 'shitjes' në aksionet e Disney-t është 106.50 dollarë
  • Diferenca në përqindje midis dy çmimeve është 0.47%
  • Nëse blejmë aksione Disney, ne paguajmë 106.50 dollarë, por mund ta shesim vetëm për 106.00 dollarë
  • Si i tillë, na duhet që çmimi i Disney të rritet me 0.47% vetëm për t'u barazuar
  • Pas kësaj, gjithçka tjetër llogaritet si fitim

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, ne jemi menjëherë në disavantazh kur tregtoni ditën, pasi përhapja siguron që ne duhet të fitojmë një fitim të vogël vetëm për të arritur në pikën e thyerjes. Ç'është më e rëndësishmja, kjo është arsyeja pse ju duhet të zgjidhni vetëm një platformë tregtare online që ofron përhapje të ngushtë. Mbi të gjitha, sa më i gjerë të jetë përhapja, aq më shumë duhet të bëni vetëm për të mbuluar kostot tuaja fillestare!

  komisionet

  Në krye të përhapjes, ju fuqi gjithashtu duhet të paguani komisione tregtare. Ne themi 'mund', pasi një numër ndërmjetësish nuk paguajnë asnjë komision tregtar, që do të thotë se është vetëm përhapja që duhet të kërkoni.

  Nëse një komision tregtar ngarkohet për tregtinë tuaj ditore, atëherë kjo do të bazohet në madhësinë e porosisë suaj. Për shembull, nëse ndërmjetësi kërkon 0.5% dhe ju vendosni një porosi blerjeje me vlerë 700 dollarë - atëherë do të paguani një komision prej 3.50 dollarë.

  Atëherë ju duhet të paguani komisionin përsëri kur filloni të shisni pasurinë - me çmimin aktual të tregut. Për shembull, nëse porosia juaj tani vlen 800 dollarë, atëherë komisioni juaj prej 0.5% do të arrinte në 4 dollarë.

  Platformat më të mira për tregtinë ditore në vitin 2021

  Kështu që tani që keni njohur hollësitë se si funksionon tregtia ditore, tani duhet të filloni të mendoni se cilën platformë planifikoni të përdorni. Ka fjalë për fjalë qindra platforma tregtare në hapësirën online. Një numër i zgjedhur është i shkëlqyeshëm, disa janë në rregull, dhe shumë janë shumë më pak se të parët.

  Duke pasur këtë në mendje, më poshtë do të gjeni pesë platformat tona më të vlerësuarat për tregtinë ditore në vitin 2021. Merrni parasysh, secila prej platformave të renditura më poshtë janë rregulluar shumë, presin mijëra instrumente të tregtueshëm dhe pranojnë togje të metodave të përditshme të pagesës.

  1. eToro - Faqja më e mirë e tregtimit për fillestarët

  Nëse po kërkoni të hiqni karrierën tuaj tregtare në këmbën e djathtë, mund të jetë e vlefshme të përdorni platformën miqësore për newbie eToro. Ndërmjetësi rregullohet nga FCA, CySEC dhe ASIC - dhe ju mund të blini dhe shisni mijëra instrumente financiarë. Depozitat minimale fillojnë me 200 dollarë dhe metodat e depozitave përfshijnë një kartë debiti / krediti, Paypal dhe tela bankare. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Në përmbledhje, tregtimi ditor është një ushtrim mjaft fitimprurës për disa, por jo shumë. Me këtë, nënkuptojmë që shumica e tregtarëve të rinj fillojnë të humbin para në përpjekjen e parë, pasi ata nuk janë të armatosur me mjetet e kërkuara për të pasur sukses në hapësirë.

  Me këtë tha, ne shpresojmë që udhëzuesi ynë përfundimtar i tregtisë të ketë pastruar mjegullën për ju. Ne kemi mbuluar gjithçka që duhet të dimë për industrinë - duke siguruar që asnjë gur të mos mbetet pa lëvizur. Si i tillë, tani ju keni mundësinë më të mirë të mundshme për të hequr karrierën tuaj tregtare në këmbën e djathtë.

  Për të përfunduar, ne gjithashtu kemi renditur pesë faqet tona të ditës më të vlerësuara të tregtimit të vitit 2021. Të gjitha rekomandimet tona të para-verifikuara janë të rregulluara, ofrojnë grumbuj instrumentesh të tregtueshëm dhe ju lejojnë të depozitoni lehtësisht fonde me një kartë debiti ose kredi.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Sa kohë tregtarët e ditës mbajnë një pozicion të hapur?

  Në shumicën e rasteve, tregtarët e ditës mbajnë një pozicion të hapur për disa orë. Nëse tregtari po përvëlohet, ata mund të mbajnë një pozicion të hapur për disa minuta!

  Sa bëjnë tregtarët e ditës?

  Nuk ka një përgjigje të vetme për këtë, pasi ka vetëm shumë variabla për t'u marrë në konsideratë. Për shembull, fitimet do të përcaktohen nga grupi i aftësive të tregtarit, aksionet, leva dhe norma e fitimit.

  Cila është 'shpërndarja' kur bëhet tregtia ditore?

  Përhapja është diferenca midis çmimit të blerjes dhe shitjes së një aktivi. Në terma përqindjeje, ju duhet të bëni të paktën përhapjen vetëm për t'u shkëputur.

  A rregullohet tregtia ditore?

  Po, pavarësisht nëse jeni duke blerë dhe shitur CFD, ose duke u përfshirë në përhapjen e bastoreve, faqet e tregtimit të ditës duhet të rregullohen. Të gjithë ndërmjetësit që ne kemi rekomanduar në këtë faqe janë të licencuar nga organe si FCA (MB), CySEC (Qipro) dhe ASIC (Australi).

  Me sa leva mund të tregtoj?

  Kufijtë e levave përcaktohen në tre faktorë kryesorë; vendndodhjen tuaj, pasurinë specifike dhe atë që ndërmjetësi është i gatshëm të ofrojë. Për shembull, nëse jeni i vendosur në Mbretërinë e Bashkuar ose Bashkimin Evropian, leva kufizohet në 30 herë për çiftet kryesore të monedhës dhe 20x për të miturit dhe ekzotikët. Në fund të shkallës janë kriptovalutat, ku kufiri është vetëm 2x.

  Cilat mënyra pagese mund të përdor në tregtinë ditore?

  Shumica e ndërmjetësve të tregtisë ditore ju lejojnë të depozitoni fonde me një kartë debiti ose kredi, dhe një llogari bankare. Disa platforma gjithashtu ofrojnë mbështetje në kuletat elektronike si Paypal.

  Çfarë ndodh nëse mbaj një pozicion të hapur brenda natës kur tregtoj ditën?

  Do të tarifoheni për tarifat e financimit brenda natës. Ky është në thelb 'interes' për fondet e huazuara që keni marrë hua nga ndërmjetësi. Kjo është arsyeja pse huazimi është i përshtatshëm vetëm për tregtimin afatshkurtër, pasi tarifat e financimit së shpejti do të fillojnë të shtohen.

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.