5 Platformat më të mira të tregtimit të kriptomonedhave 2021!

5 Platformat më të mira të tregtimit të kriptomonedhave 2021!

Pothuajse çdo mall me vlerë tregtohet në një farë mënyre, forme ose forme. Mbi të gjitha, ne kemi investuar në elemente natyrore dhe pasuri të bëra nga njerëzit që nga fillimi i kohës. Pra, kur kriptovalutat si Bitcoin morën botën nga stuhia, ishte e natyrshme që bota e investimeve do të dëshironte një copë. 

Megjithëse monedhat dixhitale tani janë të njohura si nga investitorët me pakicë ashtu edhe nga investitorët institucionalë, ka pasur gjithashtu skepticizëm të gjerë në lidhje me legjitimitetin e kriptovalutave si një klasë asetesh. Ky skepticizëm nuk duhet të ekzistojë më - veçanërisht kur merrni parasysh disa nga lojtarët kryesorë të përfshirë tani në hapësirë.  

Sidoqoftë, nëse doni të fitoni ekspozim në hapësirën e investimeve të kriptovalutave, keni nevojë për një platformë tregtare që mund të ekzekutojë porositë tuaja si dhe të ofrojë burime të besueshme në lidhje me tregun e kriptovalutave. 

Në këtë udhëzues, ne eksplorojmë platformat më të mira të tregtisë së kriptomonedhave të vitit 2021.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Si të tregtoni kriptovaluta?

  Në formën e tij më themelore, tregtia e kriptovalutave është shkëmbimi i monedhave të kriptuara. Koncepti operacional është shumë i ngjashëm me tregtinë e aksioneve ose Forex, ku ju spekuloni mbi çmimin e një instrumenti financiar dhe shpresoni të përfitoni prej tij. 

  Sot, ka një mori kriptovalutash të disponueshme në treg. Sidoqoftë, dy monedhat më dominuese janë Bitcoin dhe Ethereum. Shumica e kriptomonedhave nxiten nga teknologjia Blockchain dhe secila prej tyre ka nivele të ndryshme të paqëndrueshmërisë. Aktualisht, potenciali i tyre vlerësohet të ndikojë gjerësisht në tregun financiar, duke hapur mundësi investimi dhe tregtimi për njerëz të të gjitha formave dhe madhësive.  Ndërsa mekanika e tregtimit të kriptovalutave mund të jetë e njëjtë me të tjerat, strategjitë prapa parashikimit të lëvizjeve të tregut janë mjaft të ndryshme. Kjo sepse kriptot nuk ndikohen nga lëvizjet që ndikojnë në tregjet e tjera tregtare. Për shembull, pozicioni ekonomik i një vendi mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në dollarin amerikan ose paund britanik, por rrallë në kripto. 

  Nga ana tjetër, kur shikoni faktorë të tillë si defektet e sigurisë ose ndalimi legjislativ i kriptovalutave - kjo mund potencialisht ndikojnë në pozicionin e investimeve të monedhës në fjalë. 

  Cilat janë platformat e tregtimit të kriptovalutave?

  Një platformë e tregtisë së kriptomonedhave lejon një investitor të marrë pjesë në tregtinë e kriptovalutave. Ju mund të blini dhe shisni këto kriptovaluta duke hapur një llogari dhe duke ekzekutuar tregti. Kur e dini se cilën kriptë dëshironi të tregtoni, ju do ta kaloni informacionin në platformën e tregtimit dhe kjo do të lehtësojë në thelb marrëveshjen për ju. 

  Një investitor mund të afrohet në tregtinë e kriptovalutave në dy mënyra. E para është blerja e një monedhe dixhitale në formën e saj origjinale. Meqenëse kriptot janë plotësisht dixhitale, ju do t'i ruani ato në portofolin tuaj të kriptos. Zgjedhja tjetër është të kryeni tregtinë duke përdorur CFD, e cila ju lejon të shkoni gjatë ose shkurt në kriptomonedhën tuaj të zgjedhur pa marrë pronësinë. 

  Ndërsa tregtia e kriptovalutave është ende relativisht e re në sektorin e investimeve, do të zbuloni se jo çdo faqe tregtare është e rregulluar. Ky është veçanërisht rasti nëse doni të investoni në kriptovaluta dhe të blini aktivin themelor në formën më të vërtetë. Si e tillë, nëse jeni të gatshëm tregti kriptovaluta përmes CFD, atëherë nuk ka mungesë të vendeve të tregtimit që janë të licencuara përmes organeve rregullatore si FCA dhe CySEC. 

  Ngjashëm me mënyrën sesi funksionon sistemi tradicional i brokerimit, nga ju do të kërkohet të paguani tarifa dhe komisione në platformën tuaj të zgjedhur tregtare. Kjo varet nga faqja e tregtimit, si dhe shkalla e investimit tuaj. Sidoqoftë, nuk është aq e vështirë për të gjetur platforma tregtare që ofrojnë zero komision në tregti së bashku me një strukturë të tarifave konkurruese. 

  Pse duhet të tregtoni në faqet e tregtimit të kriptomonedhave?

  Megjithëse blerja e drejtpërdrejtë është në dispozicion në arenën e kriptovalutave, ka më shumë përfitime kur vendosni për një Tregtimi i CFD faqe Për një, shumë nga këto faqe tregtare ju japin mundësinë e përdorimit të aseteve të tjera. Pra, nëse doni të provoni fatin tuaj në kriptë ndërsa vazhdoni të tregtoni me instrumente të tjerë financiarë, mund të zgjidhni një faqe tregtare që mbulon të dy bazat. 

  Këtu janë disa nga avantazhet e tregtisë me një ndërmjetës kripto CFD:

  • Fitoni hyrjen në industrinë e tregtisë së kriptomonedhave
  • Mundësia për të shkuar si gjatë ashtu edhe në të shkurtër duke përdorur CFD
  • Operative 24 orë në ditë
  • Në dispozicion mënyra të ndryshme pagese 
  • Proces i lehtë regjistrimi
  • Strukturat e tarifave konkurruese
  • Zgjedhja për të punuar me platforma të rregulluara të investimeve 

  Nga ana tjetër, tregtia e kriptovalutave konsiderohet ende e rrezikshme. Nëse nuk keni një njohuri të plotë të kriptomonedhës dhe industrisë investuese, mund të jetë mjaft sfiduese fitimi. Ka edhe raste të rastit të shkeljeve të sigurisë që mund të ndikojnë ndjeshëm në çmimet më të gjera të kriptovalutave, prandaj mbajeni këtë në mendje.  

  Mbi të gjitha, pasi që një pjesë e industrisë është shumë e parregulluar, është e rëndësishme që të qëndroni në platformat e tregtisë që janë të licencuara nga organet e nivelit të parë.  

  Llojet e platformave të tregtimit të kriptovalutave 

  Në seksionin e mëparshëm, ne përmendëm dy qasjet e ndryshme që investitorët mund të marrin për të investuar në hapësirën e monedhës dixhitale - pronësia tradicionale dhe tregtia e CFD. 

  Më poshtë ne diskutojmë këto dy qasje më në detaje. 

  1. Zotërimi i monedhave të kriptuara 

  Tregtarët gjithmonë mund të blejnë dhe të zotërojnë kriptovaluta për t'i tregtuar më vonë. Investitorët po shikojnë trendin afatgjatë në treg, duke shpresuar se çmimi do të rritet në të ardhmen. Megjithëse kriptovalutat janë vetëm 11 vjeç, ato kanë marrë një drejtim pozitiv për të rritur shumëfishin e vlerës. 

  Në këtë rast, ju do të pranonit pronësinë 100% të asetit dhe do t'i ruani ato në portofolin tuaj personal. Për sa kohë që këto mbeten në portofolin tuaj, ju nuk do të ndikoheni nga shembja e platformës tregtare. Sidoqoftë, kuletat private janë gjithmonë të ndjeshme ndaj goditjeve të sigurisë - kështu që duhet të bëni kujdes të shtuar në ruajtjen e pasurive tuaja.

  Ekspertët rekomanduan mbajtjen e kriptovalutave tuaja në një portofol hardware. Megjithëse më i sigurt, mund ta bëjë procesin e kryerjes së transaksioneve me bitcoin pak më të vështirë. Nëse shpresoni të tregtoni shpesh, keni nevojë për një alternativë më të mirë që është më efikase. 

  2. Tregtimi i kriptovalutave përmes CFD-ve

  Shumica e platformave të tregtisë së kriptomonedhave ju lejojnë të tregtoni kriptovalutën pa zotëruar në të vërtetë monedhat. Kontratat për Diferencat - më shumë të njohura si CFD, ju lejojnë të tregtoni pasuritë duke paguar diferencën në çmim në kohën e hapjes dhe mbylljes së kontratës. 

  CFD-të e kriptomonedhës janë relativisht të kushtueshme, por kjo vjen me thjeshtësinë e tregtimit me një klikim të një butoni Duke përdorur CFD-të, investitorët po spekulojnë vetëm për vlerën e monedhave sesa t'i zotërojnë ato. 

  Për shembull, le të themi se po spekuloni për Bitcoin dhe po ndiheni bullish. Në vend që të blini monedhën për ta shitur atë për një fitim, ju thjesht investoni në monedhë duke pritur që çmimi të rritet. Një avantazh i rëndësishëm i përdorimit të CFD-ve është se ju gjithashtu mund të shisni kriptot me shitje të shkurtër. Për më tepër, platformat më të rregulluara të tregtisë të përfshira me kriptovaluta inkurajojnë tregtinë përmes CFDs në vend që të zotëronin monedhat. 

  Si të depozitoni para në platformat e tregtimit të kriptomonedhave?

  Deri kohët e fundit, hyrja në tregtinë e kriptovalutave përmes parave fiat ishte një skenar gati i pamundur. Kjo ishte veçanërisht e vështirë me ndërmjetësit e rregulluar, dhe si i tillë, duhej afruar platformat e parregulluara të tregtisë dhe të ishe i përgatitur për të shmangur mashtrimet. 

  Tani, ndërsa industria e kriptovalutave po hedh hapa, më shumë platforma tregtare po mbështesin paratë e fiat dhe metodat e sigurta të pagesës për të ndihmuar tranzicionet. Ngjashëm me platformat e tjera të tregtisë, të kesh një llogari depozite do ta bëjë tregtinë tënde më të përshtatshme. Sot, mënyrat e pagesës në dispozicion përfshijnë karta bankare, transferim bankar lokal, transferim telash, dhe madje edhe e-Wallets si Skrill, Paypal dhe Neteller. 

  Pavarësisht se ku ndodheni në botë, ju mund të gjeni një mjet për të depozituar dhe tërhequr fonde. Sidoqoftë, mund të duhet të paguani një tarifë të vogël për të lehtësuar transaksionin. Për më tepër, disa platforma tregtare gjithashtu kërkojnë që ju të mbani një shumë minimale depozite në llogarinë tuaj. 

  Tarifat dhe komisionet në platformat e tregtimit të kriptomonedhave 

  Tregtarët e kriptos ju tarifojnë për shërbimet e tyre përsa i përket tarifave dhe komisioneve. Ekzistojnë lloje të ndryshme të tarifave për të cilat çdo investitor duhet të ketë kujdes para se të fillojë biznesin me një sit tregtar.

  Kjo perfshin:

  Përhapet 

  La përhap është një tarifë indirekte që do ta gjeni në shumicën dërrmuese të platformave të tregtisë së kriptovalutave. Isshtë llogaritur si ndryshim midis blerjes dhe çmimit të shitjes së një aktivi. Kur bëhet fjalë për kriptovalutat, përhapja duhet të merret në konsideratë vetëm nëse tregtoni përmes CFD-ve. 

  Le ta shohim këtë shembull. 

  • Ju regjistroheni në një faqe tregtare për të investuar në një monedhë kriptomonedhe
  • Ju vendosni një porosi blerjeje në 50,000 dollarë
  • Urdhri i shitjes vlerësohet në 51,000 dollarë.

  Përhapja e këtij transaksioni arrin në 2%

  Ju duhet të fitoni të paktën me 2% në këtë transaksion vetëm për t'u shkëputur edhe në këtë tregti. Kjo është arsyeja pse ju doni një platformë tregtare që ofron përhapje të ngushtë që nuk do të ha fitimin tuaj. 

  komisionet 

  Në varësi të platformës së tregtimit, do t'ju kërkohet gjithashtu të paguani komision për çdo tregti. Komisionet tarifohen në të dy skajet e një transaksioni, që do të thotë se do të duhet të paguani një komision për blerjen, si dhe shitjen. Komisioni përfaqësohet në terma përqindje, dhe shuma bazohet në kapitalin tregtar. 

  Merrni parasysh këtë rast:

  • Faqja juaj tregtare ka një normë komisioni prej 1% 
  • Kur blini Bitcoin me vlerë $ 100, do të tarifoheni $ 1
  • Kur të shisni të njëjtën Bitcoin për 200 $, do të tarifoheni më tej 2 $

  Siç tregohet, ju do të paguani një total prej $ 3, gjithsej komisionin për blerjen dhe shitjen. 

  Tarifat për depozitat dhe tërheqjet

  Disa platforma tregtare gjithashtu vendosin një depozitë dhe një tarifë tërheqje për investitorët. Nëse është kështu, do të duhet të paguani një tarifë të llogaritur si përqindje e shumës totale. 

  Kjo tha, nuk është e vështirë të gjesh platforma tregtare që kërkojnë zero tarifa depozite për transaksionet. Brokerat e njohur gjithashtu neglizhojnë tarifat e komisionit, kështu që është kryesisht përhapja që duhet të merrni në konsideratë. 

  Çfarë kriptomonedhash mund të tregtoni?

  Tregu i valutave dixhitale aktualisht pret mijëra kriptovaluta. Këto u lançuan pas suksesit të Bitcoin dhe sot, të njohura zakonisht si "monedha alt". Megjithëse monedhat alt konsiderohen ende shumë të paqëndrueshme në krahasim me Bitcoin, ato mund të jenë edhe më të vështira për t’u tregtuar. 

  Me atë që u tha, monedha të tilla si Ethereum, Ripple dhe Stellar Lumens po marrin vëmendje të shtuar nga investitorët. Këto alt-monedha gjithashtu hyjnë në kategorinë e rrezikut të lartë, kështu që duhet të keni kujdes se si i spekuloni ato. 

  Si të shisni kripto-monedhat?

  Më herët, kemi përmendur që shitja e shkurtër e kriptove është e mundur përmes CFD-ve. Thjesht do të thotë që ju po bëni një tregti bearish në një kriptovalutë specifike, duke shpresuar të bëni një fitim nga rënia e tij pasuese. 

  Le të demonstrojmë se si funksionon shitja e shkurtër në një platformë CFD të kriptomonedhave. 

  • Ju spekuloni se normat e Bitcoin po bien së shpejti
  • Ju së pari vendosni një urdhër shitje me ndërmjetësin tuaj  
  • Ju jeni duke shitur në një aksion prej $ 10,000
  • Çmimi i Bitcoin ulet me 2% 
  • Në një aksion prej $ 10,000, kjo përkthehet në një fitim prej $ 200
  • Ju vendosni një urdhër blerjeje për të bllokuar fitimin tuaj dhe për të dalë nga tregtia

  Në një skenar të botës reale, shitja e një aktivi para se t'i posedosh ato nuk është e mundur. Kjo është ajo ku CFD-të hyjnë në skenë. Me fjalë të tjera, duke përdorur CFD, investitorët nuk duhet të zotërojnë kriptovalutën për t'i shitur ato së pari. Përkundrazi, ju po spekuloni vetëm për çmimin e tij të ardhshëm. 

  A është e mundur levave me kriptovalutat?

  Nuk është larguar nga fakti se gjithnjë e më shumë njerëz që kërkojnë të tregtojnë kriptovaluta si Bitcoin dhe Ethereum. Duke pasur këtë në mendje, platformat e tregtisë së kriptomonedhave që atëherë kanë vënë në dispozicion levave për investitorët. Edhe një herë, huamarrja është e zbatueshme vetëm nëse tregtoni përmes CFD-ve. 

  Shkalla e levave të disponueshme për ju varet nga përvoja juaj si investitor dhe politika e platformës suaj të zgjedhur të tregtisë së kriptovalutave. Çdo vend ka gjithashtu një set të ndryshëm të rregulloreve në lidhje me tregtinë e kriptovalutave. Kjo gjithashtu do të ketë një ndikim të rëndësishëm në sa leva mund të aplikoni. Rregullore të tilla parandalojnë investitorët me pakicë të tregtojnë me sasi të mëdha dhe të marrin humbje të mëdha. 

  • Thuaj që mund të tregtosh me levë prej 5: 1.
  • Kjo do të thotë që ju mund të tregtoni me 5x shumën që keni në llogarinë tuaj të depozitës.
  • Pra, nëse keni një bilanc prej 100 $, mund të tregtoni me një aksion prej 500 $ duke aplikuar levave.
  • Vini re se çdo fitim ose humbje do të amplifikohet së bashku me shumëfishin tuaj të zgjedhur. 

  Nëse dëshironi një levë më të lartë, gjithmonë mund të gjeni ndërmjetës të parregulluar që i ofrojnë ato. Për tregtarët fillestarë, kombinimi i dy levave dhe kriptovalutave mund të jetë një kombinim vdekjeprurës për shkak të rreziqeve të larta të përfshira në të dy frontet. Si i tillë, sigurohuni që të mësoni hollësitë e menaxhimit të rrezikut para se të ndaheni me paratë tuaja!

  Sa të Sigurta janë Platformat e Tregtimit të Kriptimit të Monedhave?

  Cryptocurrency nuk është plotësisht i sigurt nga hakerat, dhe si i tillë, investitorët kurrë nuk mund të injorojnë mundësitë e humbjes së parave të tyre. Në ngjarjet e mëparshme që kanë të bëjnë me piraterinë, disa faqe tregtare kanë qenë në gjendje të paguajnë klientët e tyre. Sidoqoftë, nuk është rasti i çdo ndërmjetësi në hapësirë. 

  Kur krahasoni platformat e parregulluara dhe të rregulluara të tregtisë, ky është faktori i parë që duhet të peshoni. Nëse punoni me platforma të rregulluara, ka më shumë të ngjarë të mbroheni. Nëse jeni të vendosur në Mbretërinë e Bashkuar, po kërkoni një FCA akreditimi, në Australi nga ASIC, dhe Qipro nga CySEC. Mbajtja e një licence sigurisht që shton besueshmërinë, si dhe reputacionin e një faqe tregtare. 

  Përveç rregullimit, ka disa karakteristika të tjera që duhet të merrni parasysh nëse vendosni të përdorni një platformë jo-CFD. Me fjalë të tjera, ju po blini kriptovalutë në formën e saj më të vërtetë - që do të thotë që ju jeni 100% përgjegjës për ruajtjen e saj.  

  Magazinimi i nxehtë dhe i ftohtë 

  Mund t'i ruani kriptovalutat tuaja në depo të nxehtë ose të ftohtë. Ruajtja e nxehtë do të thotë që portofoli juaj do të jetë i lidhur me internetin. Në rastin e depozitimit të ftohtë, nuk do të jetë. Megjithëse kuletat e nxehta janë më të përshtatshme për tu vendosur, kuletat e ftohta janë më të sigurta. Ju preferoni të dëshironi një faqe tregtare që ruan pasuritë tuaja në depo të ftohtë. Kjo do të mbrojë llogarinë tuaj nga kërcënimet e jashtme të sigurisë. 

  Vërtetim 

  Shumë platforma tregtare po kalojnë në vërtetimin me dy faktorë. Kjo kërkon që ju të lidhni llogarinë tuaj me telefonin ose emailin tuaj, duke shtuar më pas një shtresë tjetër mbrojtjeje në llogarinë tuaj tregtare. Zakonisht do të merrni një fjalëkalim një herë në telefonin tuaj që duhet të vendosni kur të futeni në sit. 

  Kuleta multisig 

  Faqet e tregtimit që lejojnë investitorët të mbajnë llogari multisig do të kërkojnë dy ose më shumë nënshkrime për të hyrë në fondet. Në varësi të faqes, Multisig do të kërkojë tërheqjen e fondeve, si dhe një depozitë. 

  Kriptimi i të dhënave

  Ndërsa përdorni një mënyrë pagese të tillë si një debit ose kartë krediti, ju doni të kërkoni për faqet e tregtimit që kriptojnë informacionin tuaj personal. Meqenëse i gjithë informacioni i ruajtur në faqen e internetit është i prirur ndaj piraterisë, ju duhet të mbroni edhe detajet e pagesës suaj. 

  Si të filloni të përdorni një platformë të tregtisë së kriptomonedhave 

  Për ata me përvojë në tregtimin e një lloji, sipërmarrja në kriptovaluta do të nënkuptojë vetëm shtimin e një aseti tjetër në portofolin tuaj. Nga ana tjetër, fillestarët do të kenë nevojë për pak më shumë ndihmë. Me këtë në mendje, më poshtë po rendisim një udhëzues hap pas hapi se si të filloni tregtinë në një faqe të tregtimit të kriptovalutave sot. 

  1. Zgjidhni faqen tuaj të tregtimit 

  Kur keni qindra platforma për të zgjedhur, bëhet gjithnjë e më e vështirë të dini se cili ndërmjetës është i duhuri për ju. Së pari duhet të zbuloni se çfarë lloj veçorish po kërkoni dhe cila faqe përputhet më mirë me interesat tuaja. Pavarësisht nga stili juaj i tregtimit, duhet të zgjidhni një faqe në internet të rregulluar dhe një që ofron tarifa konkurruese dhe mbështetje të arritshme për klientët. 

  Në rast se keni nevojë për më shumë ndihmë, ne kemi renditur platformat më të mira të tregtimit të vitit 2021 në fund të udhëzuesit. 

  2. Regjistrohuni dhe Verifikoni Llogarinë tuaj 

  Për të filluar procesin e tregtimit, hapi i parë është të hapni një llogari në faqen tuaj përkatëse. Në përgjithësi, ju do të duhet të siguroni informacionin tuaj personal, duke përfshirë emrin tuaj të plotë, adresën, kombësinë dhe detajet e kontaktit. 

  Sidoqoftë, për të filluar tregtinë, faqja duhet së pari të verifikojë detajet tuaja. Ju do të kërkohet të siguroni një identitet të vlefshëm të lëshuar nga qeveria së bashku me një vërtetim të adresës. Disa faqe pranojnë deklarata bankare me qira ose fatura të shërbimeve si provë e adresës. Pasi të verifikohet identiteti juaj, ju do të fitoni qasje të plotë në platformë dhe veçoritë e saj. 

  3. Shtoni fonde në llogarinë tuaj 

  Çdo platformë e kriptomonedhës kërkon që ju të keni kapital tregtar të depozituar në llogarinë tuaj. Kjo siguron që ndërmjetësi të jetë në gjendje të kryejë porositë tuaja brenda pak sekondash. Ju mund të shtoni para duke përdorur një nga metodat e pagesës që kemi diskutuar më parë. 

  4. Filloni Tregtimin 

  Në varësi të llogarisë suaj të tregtisë, ju do të keni qasje në një numër kriptovalutash - si në formën e fiat-në-kriptë ashtu edhe në atë të kriptos. Nëse keni bërë disa kërkime teknike, mund të filloni tregtinë menjëherë. E vetmja gjë që ju nevojitet është të zgjidhni se cilën palë dëshironi të tregtoni dhe të bëni një urdhër blerjeje ose shitjeje. 

  Shuma që tregtoni do të merret nga llogaria juaj e depozitës dhe çdo fitim ose humbje gjithashtu do të pasqyrohet automatikisht. 

  5. Tërheqja e Monedhave 

  Nëse po blini monedhat përmes pronësisë së drejtpërdrejtë, do të keni mundësinë të tërhiqni kriptovalutën e blerë. Disa investitorë preferojnë të ruajnë monedhat në kuletat e faqes; megjithatë, kjo nuk rekomandohet për shkak të shqetësimeve të sigurisë. 

  Ju duhet të tërhiqni monedhat tuaja në kripto-portofolin tuaj personal. Këtu janë hapat që duhet të ndiqni

  • Zgjidhni opsionin për të bërë një tërheqje në faqen tuaj të tregtisë
  • Kopjoni-ngjisni adresën e portofolit tuaj personal në seksionin e tërheqjes
  • Vendosni shumën që dëshironi të tërhiqni
  • Procesoni pagesën 

  Cryptocurrency duhet të jetë në llogarinë tuaj brenda disa minutash ose orësh, në varësi të kohës së përpunimit të platformës tregtare. 

  Në rast se tregtoni përmes CFD-ve, hapat janë pak a shumë të njëjtë, përveç që nuk keni kapacitetin për të tërhequr monedha. Ndërsa jeni duke tregtuar përmes kontratave, asnjë monedhë nuk po shkëmbehet. 

  Çfarë të kërkoni në një platformë të tregtisë së kriptomonedhave?

  Që nga viti 2021, ka qindra platforma të tregtisë së kriptomonedhave të disponueshme në treg. Ndërsa disa janë faqe më të gjera të CFD që ofrojnë disa klasa të aseteve, disa specializohen ekskluzivisht në shërbimet e shkëmbimit të kriptomonedhave. 

  Me cilindo opsion që vendosni të përdorni (platformë CFD ose shkëmbim kripto-valutash), duhet të bëni disa konsiderata para se të regjistroheni. 

  Kjo perfshin:

  • Rregulloret dhe licencat
  • Llojet e kriptovalutave të disponueshme për tregtim. 
  • Mundësia për të tregtuar përmes CFD-ve
  • Nëse mbështetet levave
  • Llojet e mënyrave të pagesës në dispozicion
  • Lloji i tarifave, komisionit, dhe përhap

  5 Platformat më të mira të tregtimit të kriptovalutave të vitit 2021

  Nëse thjesht nuk keni kohë për të kryer hulumtimin tuaj, ne tani do të diskutojmë disa nga platformat më të njohura të tregtisë së kriptovalutave të vitit 2021. Përzgjedhja jonë e ndërmjetësve të gjithë kanë të paktën një licencë rregullatore, mbështet disa metoda pagese dhe lejon ju të tregtoni kriptovaluta në një mjedis me kosto efektive dhe të sigurt.

  1. eToro - Aplikacioni më i mirë i tregtimit të kriptomonedhave për fillestarët

  Kjo platformë tregtare ofron qasje në mijëra instrumente financiarë, përfshirë kriptovalutat. eToro ka qenë një pionier në tregtinë e kriptomonedhave që nga ditët e para të Bitcoin. Sot, ata ofrojnë tregtimin e portofolit, si dhe shërbime të këmbimit për investitorët e kriptos. Faqja është rregulluar gjithashtu nga FCA, CySEC dhe ASIC. Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.

  Për të filluar tregtinë në eToro, gjithçka që ju nevojitet është një shumë fillestare depozite prej 200 $. Hapja e një llogarie është e lehtë dhe e drejtpërdrejtë. Nëse jeni fillestar, mund të kopjoni tregtarë me përvojë për të strategjizuar lëvizjet tuaja. eToro ka mundësi si për zotërimin e kriptomonedhës ashtu edhe për tregtimin e tyre përmes CFD-ve.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x 200 $ Bonuse Mirëseardhje

  Si një nga platformat e para të tregtisë për të siguruar shërbime të brokerimit në internet, AVATrade gjithashtu ka autorizuar tregtinë e kriptove të disponueshme për investitorët. Platforma rregullohet nga gjashtë autoritete rregullatore, duke siguruar që paratë tuaja të jenë gjithmonë në duar të sigurta.

  AVATrade ju jep akses në disa monedha të shquara alt, së bashku me një politikë me komision zero. Për më tepër, nuk ka asnjë tarifë bankare të ngarkuar për ndonjë transaksion, ose. Shërbimet e tij janë të disponueshme gjatë gjithë kohës, dhe faqja punon në 14 gjuhë.

  Përdoruesit mund të marrin një levë prej 1:25, bazuar në vendndodhjen e tyre. Për ata që banojnë në BE, leva maksimale e kriptovalutave është vendosur në 1:25. Platforma siguron mbështetje për platformën pronësore të MT4, MT5 dhe AVATrade.

  .

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Si përmbledhje, fusha e tregtisë së kriptomonedhave vlen miliarda dollarë çdo ditë. Ndërsa shumica e tregtarëve zgjedhin BTC / USD, të tjerët preferojnë të tregtojnë çifte kripto-kryq. Sido që të jetë, jo vetëm që skena e tregtisë së kriptovalutave funksionon një bazë 24/7, por nivelet e likuiditetit tani janë shumë të larta. Si i tillë, kjo e bën atë mjaft të favorshëm për investitorët afatshkurtër dhe afatgjatë.

  Me atë që tha, çelësi për t'iu afruar tregtisë së kriptovalutave është të kesh një mendje të hapur dhe të kuptosh rreziqet e përfshira. Ndërsa tregtoni me para të vërteta, rekomandohet të investoni vetëm atë që mund të lejoni të humbni.

  Sot, ka qindra agjentë kripto dhe faqe tregtare që mund të lehtësojnë nevojat tuaja të investimeve. Përdorni udhëzuesin tonë si bazë për të filluar kërkimin tuaj për platformën më të mirë të kriptomonedhës. Sigurohuni që të merrni parasysh dhe krahasuar të gjithë faktorët që kemi përmendur dhe nuk do të keni asnjë problem të filloni karrierën tuaj tregtare në fushën e kriptovalutave.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është faqja e tregtisë së kriptomonedhave?

  Faqet e tregtimit të kriptomonedhave, ose shkëmbimet kripto, janë faqe në internet që ju lejojnë të blini, shisni ose shkëmbeni kriptovaluta. Kjo ju jep akses në Bitcoin dhe monedha të tjera kryesore me likuiditet të ndryshëm.

  Sa para më duhen për të filluar tregtimin e kriptomonedhës?

  Shumica e vendeve të tregtisë kërkojnë që investitorët të kenë një depozitë minimale për t'u regjistruar dhe mbajtur në llogari. Kjo mund të jetë deri në 100 dollarë dhe mund të shkojë deri në shuma më të larta.

  Cilat janë tarifat e ndryshme të përfshira në tregtinë e kriptove?

  Faqet e tregtimit gjithashtu ndryshojnë në strukturat e tyre të tarifave. Disa do t'ju tarifojnë komisionin dhe shpërndarjen, ndërsa disa faqe ofrojnë komisione zero dhe tarifojnë vetëm në formën e një përhapje fikse. Nëse jeni duke marrë pronësinë e kriptovalutave, atëherë tarifat mund të përfshijnë gjithashtu tarifat e depozitimit dhe tërheqjes së bashku me komisionin e tregtimit. Nga ana tjetër, tregtimi përmes CFD nuk kërkon që ju të paguani tarifa depozite ose komisione.

  Si të gjeni faqet e rregulluara të tregtisë së kriptomonedhave?

  Ju mund të zbuloni nëse një faqe tregtare është e rregulluar ose jo përmes faqes së saj të internetit. Nëse jeni duke bërë tregti përmes CFD-ve, atëherë faqja duhet të ketë një licencë nga organet e autoritetit të tilla si FCA, CySEC ose BaFin. Ju gjithashtu mund të kërkoni në drejtoritë në internet të këtyre organeve për të konfirmuar që ndërmjetësi ka një licencë.

  Si të transferoni para në një llogari tregtare?

  Faqet e tregtimit të kriptomonedhave kërkojnë që ju të keni gati kapitalin në llogari për të lehtësuar tregtinë e shpejtë. Ju mund të shtoni para përmes një larmie metodash pagese në faqen e internetit të ndërmjetësit, të tilla si transfertat bankare, kartat e debitit / kreditit ose kuletat elektronike.

  A ka kufij të huazimit në dispozicion për tregtinë e kriptovalutave?

  Nëse dëshironi të tregtoni kriptovaluta me levë, atëherë duhet të tregtoni përmes CFD-ve. Kufiri i huasë në dispozicion përcaktohet nga vendndodhja, gjendja e tij rregullatore, përvoja juaj në tregti, si dhe politikat individuale të vendosura nga ndërmjetësi. Kufiri i huasë mund të jetë gjithashtu i ndryshëm për kriptovalutat dhe instrumentet e tjerë financiarë.

  Po, tregtia me CFD lejon investitorët që të shesin kriptomonedhat dhe ato me shitje të shkurtër.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.