Portofoli i Tregtimit të Kopjimit eToro nga Mëso 2 Tregtinë - Ndiqni Ekipin Tonë të Tregtisë në shtëpi! 2021

Portofoli i Tregtimit të Kopjimit eToro nga Mëso 2 Tregtinë - Ndiqni Ekipin Tonë të Tregtisë në shtëpi! 2021

Përmbajtja nuk zbatohet për përdoruesit e SH.B.A.

Karakteristika e Kopjimit të Tregtisë në dispozicion në eToro nuk është asgjë revolucionare. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të zgjidhni një tregtar që ju pëlqen pamja, të vendosni se sa dëshironi të investoni - dhe kaq - ju mund të rrini të qetë dhe të shijoni të ardhura pasive.

If është vetëm ishte aq e thjeshtë.

Me këtë, ne nënkuptojmë që eToro është shtëpia e mbi 12 milion tregtarëve - më pas duke e bërë të vështirë ndarjen e grurit nga byku. Lajmi i mirë për ju është se ekipi ynë i tregtarëve të brendshëm u bashkua kohët e fundit me fenomenin eToro Copy Trading.

Lexoni më tej për të zbuluar se si mund t'i pasqyroni tregtarët tanë me përvojë si dhe për të përfituar kur ne përfitojmë!

Tabela e PĂ«rmbajtjes

   

  Shënim: Të gjitha format e tregtisë mbartin një element të rrezikut. Nuk ka asnjë garanci që ju do të bëni një fitim duke ndjekur ekipin tonë të tregtarëve. Përkundrazi, ekziston çdo mundësi që të hasni humbje.

  Mësoni 2 Portofolin e Tregtisë së Kopjave të Tregtisë në eToro

  Vlerësimi i industrisë

  • Kopjoni pozicionet tona tĂ« blerjes dhe shitjes si-pĂ«r-si nĂ« eToro
  • Tregtoni nĂ« mĂ«nyrĂ« aktive tregjet financiare nĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« pasive
  • Pasqyroni ekipin tonĂ« tĂ« tregtarĂ«ve tĂ« brendshĂ«m
  • Bashkohuni nĂ« shĂ«rbimin tonĂ« tĂ« portofolit tĂ« Kopjimit tĂ« TregtisĂ« FALAS!
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  ÇfarĂ« Ă«shtĂ« tregtia e kopjimit eToro?

  Karakteristika e Kopjimit të Tregtisë është një mjet jashtëzakonisht popullor i ofruar nga ndërmjetësi në internet eToro. Me pak fjalë, ju lejon të 'kopjoni' një tregtar me përvojë që po përdor platformën eToro. Fillimisht, ju do të kopjoni portofolin e tyre si-si-si.

  Për shembull, nëse tregtari ka 40% të portofolit të tyre në aksione të Apple, ashtu si edhe ju. Nëse tregtari ka 20% në flori dhe 15% në gazit natyror, ashtu si edhe ju. Për më tepër - dhe ndoshta më e rëndësishmja, ju gjithashtu mund të zgjidhni të kopjoni tregtarin në një vazhdim bazë.

  Kjo do të thotë, nëse tregtari del nga një pozicion, ashtu si edhe ju. Nëse i njëjti tregtar atëherë shton a i ri aset në portofolin e tyre - përsëri, ashtu si edhe ju. Në teori, kjo do të thotë që ju mund të tregtoni në mënyrë aktive në internet.

  Në vend të kësaj, tregtari i zgjedhur i kopjeve do të përcaktojë se cilat asete do të blejë dhe kur. Ata gjithashtu do të përcaktojnë se sa nga portofoli i tyre duhet të alokojnë për secilin aktiv, dhe natyrisht - kur të shesin. Më e mira nga të gjitha, eToro ju lejon të përdorni këtë veçori me një investim minimal prej vetëm 200 $ - dhe nuk zbatohen tarifa shtesë.

  Si funksionon tregtia e kopjimit eToro

  Vetë procesi i Kopjimit të Tregtisë është relativisht i shpejtë. Pjesa më e vështirë është të dish të zgjedhësh një tregtar që do të të bëjë fitime të qëndrueshme. Mbi të gjitha, performanca e kaluar nuk është kurrë një tregues i sigurt i rezultateve të ardhshme.

  Sidoqoftë, procesi i investimit nga fundi në fund funksionon zakonisht si më poshtë:

  Hapi 1: Zgjidhni një tregtar kopjimi

  Porta juaj e parë e thirrjes do të jetë të zgjidhni një tregtar për të kopjuar. Megjithëse platforma eToro është shtëpia e mbi 12 milion investitorëve, jo të gjithë përdoruesit janë regjistruar në programin Copy Trader. Me atë që thashë, ka ende mijëra tregtarë për të zgjedhur, që do të thotë se do të duhet të bësh disa detyra shtëpie.

  Performanca e kaluar nuk është një tregues i rezultateve të ardhshme.

  Disa nga metrikat që eToro ju lejon të shihni në lidhje me tregtarin janë:

  • Performanca historike: Kur klikoni nĂ« profilin e njĂ« tregtari tĂ« kopjimit eToro, ju nĂ« thelb mund tĂ« shihni secilĂ«n dhe secilĂ«n pozicion qĂ« investitori ka vendosur. Si i tillĂ«, ju keni njĂ« pĂ«rmbledhje tĂ« qartĂ« tĂ« mĂ«nyrĂ«s se si tregtari ka performuar qĂ« kur ata u bashkuan me platformĂ«n. Kjo mund tĂ« shihet nga njĂ« muaj nĂ« muaj - gjĂ« qĂ« Ă«shtĂ« vĂ«rtet e dobishme.
  • Asetet e preferuara: Ju gjithashtu mund tĂ« shihni klasĂ«n e preferuar tĂ« aseteve qĂ« tregtari pĂ«lqen tĂ« spekulojĂ«. PĂ«r shembull, ndĂ«rsa disa tregtarĂ« qĂ«ndrojnĂ« me aksione, tĂ« tjerĂ«t janĂ« mĂ« tĂ« pĂ«rqendruar nĂ« Forex. Disa tregtarĂ« janĂ« mĂ« shumĂ« njĂ« Jack of All Trades - qĂ« mbulojnĂ« disa klasa tĂ« aseteve.
  • VlerĂ«simi i rrezikut: Teknologjia themelore qĂ« mundĂ«son eToro Ă«shtĂ« nĂ« gjendje tĂ« ndĂ«rtojĂ« njĂ« vlerĂ«sim tĂ« rrezikut tek secili tregtar i kopjeve. Kjo shkon nga 1 duke qenĂ« rreziku mĂ« i ulĂ«t, deri nĂ« 10. Kjo ju lejon tĂ« qĂ«ndroni me tregtarĂ«t qĂ« pasqyrojnĂ« nivelin e rrezikut qĂ« ndiheni rehat tĂ« merrni.
  • KohĂ«zgjatja e tregtisĂ«: eToro gjithashtu ju lejon tĂ« dini numrin mesatar tĂ« ditĂ«ve (ose orĂ«ve) qĂ« tregtari mban njĂ« pozicion tĂ« hapur. NdĂ«rsa kjo mund tĂ« mos tingĂ«llojĂ« si njĂ« metrikĂ« e rĂ«ndĂ«sishme - nĂ« tĂ« vĂ«rtetĂ« Ă«shtĂ«. Mbi tĂ« gjitha, ndĂ«rsa disa tregtarĂ« marrin njĂ« ditĂ« tregtare or ritĂ«m tregtare qasja, tĂ« tjerĂ«t janĂ« mĂ« tĂ« interesuar pĂ«r njĂ« strategji afatgjatĂ«.
  • PasuritĂ« nĂ«n menaxhim: Ju gjithashtu mund tĂ« shihni numrin e pĂ«rdoruesve tĂ« eToro qĂ« aktualisht po kopjojnĂ« tregtarin nĂ« fjalĂ«. PĂ«r mĂ« tepĂ«r, kjo gjithashtu ju lejon tĂ« dini se sa para ka tregtari nĂ«n menaxhim. NĂ« fund tĂ« fundit, tregtarĂ«t mĂ« tĂ« mirĂ« tĂ« kopjimit nĂ« eToro zakonisht kanĂ« shumĂ« ndjekĂ«s.

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, ka shumë metrika që duhet të merrni parasysh kur zgjidhni një tregtar kopjimi në eToro.

  Hapi 2: Alokimi i fondeve

  Pasi të keni zgjedhur një tregtar të kopjimit eToro që ju pëlqen pamja, atëherë do t'ju kërkohet të alokoni disa nga bilancin e llogarisë tuaj. Siç u përmend më herët, kjo duhet të jetë së paku 200 dollarë.

  Për më tepër, ju gjithashtu duhet të vendosni nëse doni të kopjoni tregtarin në një vazhdim bazë, ose kopjoni vetëm portofolin që ata aktualisht kanë.

  Sipas mendimit tonë, nuk ka shumë pikë për të zgjedhur këtë të fundit. Në fund të fundit, ju nuk do të përfitoni nga porositë e vazhdueshme të blerjes dhe shitjes që bën tregtari - që do të thotë që ju potencialisht po humbni mundësitë e fitimit.

  Pasi të konfirmoni investimin, eToro do të zbresë shifrën përkatëse nga bilanci juaj i parave të gatshme. Nëse jeni akoma të hutuar se si funksionon pjesa 'kopjuese' e procesit, le të shohim një shembull të shpejtë.

  • Le tĂ« supozojmĂ« qĂ« tregtari juaj i kopjeve i zgjedhur ka nĂ« portofolin e tyre asete me vlerĂ« 100,000 ÂŁ
  • 25,000 ÂŁ janĂ« nĂ« aksionet e IBM (25%) dhe 75,000 nĂ« njĂ« bono ETF (% 75)
  • Ju vendosni tĂ« investoni 1,000
  • Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« 250 ÂŁ (25%) e portofolit tuaj do tĂ« pĂ«rbĂ«hen nga rezervat e IBM dhe 750 ÂŁ (75%) nĂ« njĂ« bono ETF.

  Siç mund ta shihni, nuk ka rëndësi se sa kapital keni në dispozicion - portofoli juaj i Copy Trading do të ponderohet si i njëjtë me atë të tregtarit.

  Hapi 3: BĂ«rja e parave

  Kur bëhet fjalë për të fituar para, tipari i eToro Copy Trading nuk ndryshon nga një strategji standarde e investimeve vetë-bëje. Me fjalë të tjera, portofoli juaj është thjesht një kopje e karbonit e tregtarit tuaj të zgjedhur. Si i tillë, çdo fitim që bën tregtari - në përqindje, do të pasqyrohet në juaj portofolit.

  PĂ«r shembull:

  • Le tĂ« supozojmĂ« se keni investuar $ 2,000 nĂ« njĂ« tregtar kopjesh qĂ« pĂ«rqendrohet ekskluzivisht nĂ« Forex
  • Tregtari alokon 1% tĂ« portofolit tĂ« tyre me njĂ« urdhĂ«r blerje GBP / USD - me levĂ« prej 30x
  • Nga ana tjetĂ«r, kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« ju po rrezikoni 20 dollarĂ« nĂ« tregti, megjithĂ«se, me 30x leva tĂ« aplikuara
  • Tregtari mbyll pozicionin e tyre GBP / USD - duke fituar fitime prej 0.5%
  • Portofoli juaj pasqyron tregtinĂ« - qĂ« do tĂ« thotĂ« qĂ« keni bĂ«rĂ« 0.5% tĂ« 20 dollarĂ«ve - qĂ« janĂ« vetĂ«m 0.10 dollarĂ« (20 dollarĂ« aksione x 0.5%)
  • SidoqoftĂ«, ju patĂ«t gjithashtu leva prej 1:30 - qĂ« do tĂ« thotĂ« se keni fituar 3 $

  Megjithëse shifrat e mësipërme përfaqësojnë një kthim të vogël, është e rëndësishme të mbani mend se tregtarët e ditës së huaj Forex shpesh do të vendosin dhjetra pozicione gjatë gjithë ditës. Si i tillë, kthimet e vogla shumë shpejt mund të shtohen.

  Kopjo Mëso 2 Tregtinë në eToro

  Kështu që tani që e dini se si funksionon Tregtia e Kopjimit, tani duhet të diskutojmë se çfarë mund të ofrojë Tregtia Mëso 2. E para dhe më e rëndësishmja, ekipi ynë i tregtarëve të brendshëm ka qenë aktiv në monedhë dhe mall arena e tregtisë për mbi 15 vjet.

  Ne jemi të njohur mirë në hapësirën e shërbimit të sinjalit - me 1,000+ anëtarë të tjerë që përfitojnë nga sugjerimet tona të tregtimit të përditshëm. Në fakt, ekipi ynë synon një normë fitimi prej mbi 76% - kjo është arsyeja pse po përjetojmë një rritje të regjistrimeve në llogari.

  Sidoqoftë, Mëso 2 Trade së fundmi u bashkua me programin eToro Copy Trading për një arsye kryesore - për të lejuar anëtarët tanë të përfitojnë nga të ardhurat pasive. Mbi të gjitha, po aq të dobishëm sa sinjalet tona të tregut Forex, të mallrave dhe të kriptomonedhave - nga ju ende kërkohet të veproni sipas secilit sugjerim.

  Për më tepër - dhe mbase më e rëndësishmja, sinjalet shpesh duhet të veprohen në momentin që ato merren. Mbi të gjitha, tregjet financiare mund të lëvizin me një ritëm tepër të shpejtë. Nga ana tjetër, kjo do të thotë që disa nga anëtarët tanë humbin mundësitë e fitimit.

  Que - portofoli i tregtisë së kopjeve tregtare Mëso 2!

  Me pak fjalë, tani ju keni mundësinë të pasqyroni pozicionet e blerjes dhe shitjes së tregtarëve tanë të brendshëm. Nëse tregtarët tanë blejnë EUR / USD - ashtu si edhe ju. Nëse tregtarët tanë shesin AUD / NZD - përsëri, ashtu si edhe ju.

  Për sa i përket strategjisë sonë të tregtisë, kjo funksionon njësoj si sugjerimet tona të sinjalit. Për ata që nuk janë në dijeni, kjo do të thotë që ne priremi të marrim një raport rrezik / shpërblim prej 1: 3.

  Në terma të thjeshtë, kjo do të thotë që duke rrezikuar 1% të kapitalit tonë, ne duhet të fitojmë prej 3%. Sigurisht, kjo arrihet duke hyrë në porosi të humbjes dhe marrjes së fitimit në të gjitha tregtitë tona. Edhe një herë, duke na kopjuar në eToro - nuk keni nevojë të shqetësoheni për porositë individuale - pasi gjithçka është e automatizuar.

  Si të Kopjoni Tregtinë Mëso 2 FALAS

  Ju pëlqen tingulli i kopjimit të ekipit tonë të tregtarëve të brendshëm përmes platformës eToro? Nëse po, ndiqni hapat më poshtë për të filluar tani!

  1. Hapni njĂ« llogari me lidhjen tonĂ« unike  

  Për të marrë topin, do të duhet të hapni një llogari me eToro përmes lidhjes sonë unike.

  Ju mund të shkoni direkt në faqen përkatëse nga duke klikuar ne linkun ketu.
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  Sapo të mbërrini në faqen e internetit të eToro, filloni procesin e regjistrimit. Kjo do të kërkojë disa informacione personale dhe të kontaktit - të tilla si:

  • Emri i plotĂ«
  • Adresa e shtepise
  • Vendi i vendbanimit
  • Data e lindjes
  • Numri KombĂ«tar i Taksave
  • Email Adresa
  • Numrin e telefonit celular

  Ju gjithashtu do të duhet të krijoni një emër përdoruesi dhe një fjalëkalim të fortë.

  Shënim: Nëse tashmë keni një llogari me eToro dhe dëshironi të përdorni shërbimin tonë falas të Kopjimit të Tregtimit, na dërgoni një mesazh të shpejtë dhe ne do t'ju bëjmë të konfiguroni!

  2. Fondet e depozitave

  Tani do t'ju kërkohet të depozitoni disa para në llogarinë tuaj të re të krijuar eToro. Shuma minimale me këtë ndërmjetës është 200 $ - e cila është e njëjta minimum për të investuar në portofolin tonë të Kopjimit të Tregtisë.

  Opsionet e mbështetura të pagesës në eToro përfshijnë:

  • KartĂ« debiti
  • KartĂ« krediti
  • Skrill
  • Paypal
  • Neteller
  • Banka Wire

  Këshillë kryesore: Shmangni zgjedhjen e një tel banke pasi do të duhet të prisni disa ditë për të arritur fondet. Të gjitha opsionet e tjera të pagesës kreditohen menjëherë!

  3. Na dërgoni një pamje të ekranit për të marrë emrin tonë eToro

  Pasi të regjistroheni me një llogari të financuar, atëherë do të duhet të bëni një screenshot që tregon:

  • emri i pĂ«rdoruesit eToro
  • Se keni pĂ«rmbushur depozitĂ«n minimale prej 200 $

  Merrni parasysh, ju nuk do të ekspozoni ndonjë informacion të ndjeshëm duke na dërguar më lart. Përkundrazi, të gjithë emrat e përdoruesve në eToro janë publik. Sidoqoftë, ne do të sigurojmë që emri juaj i përdoruesit të mos ndahet me askënd dhe kështu - privatësia juaj është e mbrojtur 100%.

  Pasi të marrim pamjen e kërkuar të ekranit, atëherë do t'ju dërgojmë një mesazh që përshkruan emrin tonë unik të përdoruesit eToro.

  4. Filloni kopjimin Mësoni 2 Tregtisë

  Pasi të merrni emrin tonë të përdoruesit eToro, do të duhet ta kërkoni. Pastaj, kliko në butonin 'Kopjo'.

  Më pas do të shihni se shfaqet një kuti pop-up. Këtu, ju duhet të:

  • Vendosni shumĂ«n qĂ« dĂ«shironi tĂ« investoni nĂ« portofolin tonĂ« tĂ« Kopjimit tĂ« Tregtimit (minimum 200 $)
  • ShĂ«noni kutinĂ« pĂ«r tĂ« kopjuar tĂ« gjitha tregtitĂ« tona nĂ« vazhdim

  Pasi të konfirmoni sa më sipër, ju menjëherë do të kopjoni portofolin tonë! Pastaj, çdo pozicion blerje ose shitje që ne bëjmë do të pasqyrohet në portofolin tuaj personal.

  ShĂ«nim: Ju mund tĂ« arkĂ«toni fondet tuaja nĂ« çdo kohĂ« kur na kopjoni pĂ«rmes eToro. NĂ« fakt, sa mĂ« shpejt qĂ« tĂ« mbyllni pozicionin, fondet do tĂ« vendosen nĂ« llogarinĂ« tuaj tĂ« parave eToro dhe nĂ« dispozicion pĂ«r tĂ«rheqje. 

  eToro është një platformë shumë-asetesh e cila ofron si investim në aksione ashtu edhe për kriptoassets, si dhe tregtimin e CFD.

  Ju lutem vini re se CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave shpejt për shkak të levave. 75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të merrni parasysh nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  Performanca e kaluar nuk është tregues i rezultateve në të ardhmen

  Cryptoassets janë instrumente të paqëndrueshëm që mund të luhaten gjerësisht në një afat kohor shumë të shkurtër dhe për këtë arsye nuk janë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Përvec CFD-ve, cryptoasset e tregtimit është i parregulluar dhe për këtë arsye nuk mbikëqyret nga asnjë kornizë rregullatore e BE-së.

  eToro USA LLC nuk ofron CFD dhe nuk bën asnjë përfaqësim dhe nuk merr asnjë përgjegjësi në lidhje me saktësinë ose tërësinë e përmbajtjes së këtij botimi, i cili është përgatitur nga partneri ynë duke përdorur informacione specifike në dispozicion të jo-njësive publike në lidhje me eToro.

   

  Mësoni 2 Portofolin e Tregtisë së Kopjave të Tregtisë në eToro

  Vlerësimi i industrisë

  • Kopjoni pozicionet tona tĂ« blerjes dhe shitjes si-pĂ«r-si nĂ« eToro
  • Tregtoni nĂ« mĂ«nyrĂ« aktive tregjet financiare nĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« pasive
  • Pasqyroni ekipin tonĂ« tĂ« tregtarĂ«ve tĂ« brendshĂ«m
  • Bashkohuni nĂ« shĂ«rbimin tonĂ« tĂ« portofolit tĂ« Kopjimit tĂ« TregtisĂ« FALAS!
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

   

  FAQs

  Në cilat pasuri do të përqendrohet Mësimi 2 Tregtisë?

  Të gjitha vendet e tregtisë në eToro pasqyrojnë atë të shërbimit tonë të sinjalit. Kjo do të thotë që ju të merrni përfitimin e shtuar të përfitimit të sugjerimeve tona të tregtisë së parave të para, mallrave, kriptomonedhave dhe indekseve - por në një mënyrë pasive. Nëse një mundësi paraqitet, ekipi ynë i tregtarëve mund të vendosë të hyjë në klasa të tjera të aseteve - të tilla si aksionet.

  Sa paguani për shërbimin tuaj të Kopjimit të Tregtisë?

  Ne nuk ngarkojmë asgjë fare për shërbimin tonë të Tregtimit të Kopjimit. E vetmja gjë që duhet të bëni është të hapni një llogari me eToro përmes lidhjes sonë unike dhe më pas të na dërgoni një pamje të ekranit duke përshkruar emrin tuaj të përdoruesit dhe shumën e depozitës!

  A janë fondet e mia të sigurta në eToro?

  Absolutisht. eToro është një ndërmjetës i rregulluar shumë që ka funksionuar për më shumë se 13 vjet. Mban licenca me FCA (MB), ASIC (Australi) dhe CySEC (Qipro / Evropë)

  Sa kohë keni që jeni pjesë e programit eToro Copy Trading?

  Ne u bashkuam në programin e eToro Copy Trading që nga kohët e fundit në Shtator 2021. Në javët e para të tregtimit, ne u kthyem 5.91%.

  Si mund ta financoj llogarinë time të tregtisë së kopjimit eToro?

  eToro pranon disa mënyra pagese. Kjo përfshin kartat e debitit, kartat e kreditit, e-kuletat, dhe tela bankare. Depozita minimale është 200 dollarë.

  Po sikur të kem tashmë një llogari eToro?

  Nëse tashmë keni një llogari eToro, ju përsëri keni të drejtë për shërbimin tonë falas të Tregtimit të Kopjimit. Na lësh një mesazh dhe do të të bëjmë të ditur se si të na kopjosh!

  Sa rrezik ndërmerrni kur tregtoni në eToro?

  Ekipi ynë i tregtarëve të brendshëm zakonisht ndjek të njëjtin raport rreziku / shpërblimi si shërbimi ynë i sinjalit. Kjo qëndron në 1: 3, që do të thotë që ne rrezikojmë 1% për të fituar fitime prej 3%.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha Ă«shtĂ« njĂ« studiuese dhe shkrimtare me qendĂ«r nĂ« MB qĂ« specializohet nĂ« financat e tĂ« gjitha gjĂ«rave. Kjo pĂ«rfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, nĂ« tregtinĂ« e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar pĂ«rmbajtje tĂ« bazuar nĂ« financa pĂ«r disa vjet dhe ka njĂ« larmi botimesh nĂ« domenin nĂ« internet. Ç'Ă«shtĂ« mĂ« e rĂ«ndĂ«sishmja, ajo Ă«shtĂ« nĂ« gjendje tĂ« shpjegojĂ« subjektet komplekse financiare nĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« miqĂ«sore pĂ«r fillestarĂ«t.