Brokerat më të mirë të regjistruar SEBI 2021 - Mësoni 2 Tregtisë

Brokerat më të mirë të regjistruar SEBI 2021 - Mësoni 2 Tregtisë

Bordi i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimit të Indisë (SEBI) lindi në prapavijë të një Akti të Parlamentit dhe është organi rregullator për hapësirën e instrumenteve financiare në Indi.

Kur bëhet fjalë për tregtinë e Forex në Indi, ajo konsiderohet si një vepër penale e padisponueshme sipas Ligjit të FEMA - kjo përveç nëse monedha bazë në çift është Rupee (në këtë rast është e ligjshme).

Thashethemet thonë se ka një ndryshim financiar pranë qosheve dhe Banka Rezervë e Indisë (RBI) është vendosur të modifikojë kufijtë e saj si rezultat. Siç qëndron asnjë ndryshim nuk është zbatuar, kështu që çiftet tregtare janë ende të paligjshme (si në një pjesë të vogël të vendeve të tjera).

Me këtë në mendje, ndërmjetësit me reputacion të SEBI nuk janë të lehta për tu gjetur. Në mënyrë të ngjashme, disa tregtarë përpiqen të gjejnë një ndërmjetës në det të hapur që pranon investitorë indianë.

Sidoqoftë, ne kemi gjetur 5 ndërmjetësit më të mirë të SEBI-t për shqyrtimin tuaj. Ne gjithashtu do të japim disa informacione të dobishme në lidhje me atë që duhet të shikoni për kur zgjidhni një ndërmjetës të besueshëm dhe si të regjistroheni.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Çfarë është SEBI?

  Nga fillimi i viteve 1980, bankierë të dyshimtë po thyenin rregullat dhe tregtarët vuanin. Për më tepër, bankierë tregtar me hije nuk ishin kundër krijimit të çmimeve të tregut në bursë. Kjo çoi në një mungesë të kuptueshme të besimit në hapësirën financiare.  Para Aktit SEBI, 1992, ishte CCI (Kontrolluesi i Çështjeve të Kapitalit) që rregullonte tregun financiar Indian, ndërsa Akti i Çështjeve të Kapitalit i vitit 1947 kontrollonte hapësirën e investimeve. Shpejt përpara në 1992 dhe SEBI u krijua si një agjenci rregullatore gjyqësore kushtetuese e besuar për të rregulluar tregjet financiare indiane. 

  Me pak fjalë, ky organ kontrollon shërbimet financiare, ndërmjetësit e tregut dhe investitorët. Në thelb ky organ vepron si një rrjet sigurie duke vendosur rregulla dhe rregullore në vend që të ndiqen në letër. Ideja është që të krijojë një treg transparent për tregtarët - dhe të kërkojë që agjentët të japin llogari për çdo keqpërdorim ose mosrespektim të kodit të sjelljes të vendosur në vend.

  Si fitojnë miratimin e ndërmjetësve nga SEBI?

  Siç e përmendëm, organi vëzhgon sjelljen financiare në tregun e letrave me vlerë dhe ju mbron ju si investitor duke vendosur rregulla dhe rregullore të rrepta.

  Ekziston një listë e rregullave që duhet të ndjekin të gjithë ndërmjetësit e licencuar, dhe të njëjtat parime qëndrojnë për FCA, ASIC, CySEC dhe shumë juridiksione të tjera rregullatore. Mbi të gjitha, qëllimi kryesor është t'i bëjmë tregjet financiare më të sigurta. Brokerat duhet të paraqesin një sërë auditimesh të hollësishme, të ndajnë fondet e klientëve dhe të kalojnë inspektime të rastit.

  Ne kemi bashkuar një shpjegim të shkurtër nën disa nga kërkesat kryesore që organet rregullatore si SEBI kanë ndaj ndërmjetësve

  Procedurat e Kujdesit të Detyrueshëm

  Brokerat e rregulluar duhet të tregojnë një kuptim të qartë të kujdesit të duhur në raportet e hollësishme. Kjo duhet të formojë një pjesë të kornizës së kompanisë.

  Nëse një klient kalon nga investimi, të themi $ 1,000 për muaj kalendarik, në $ 30,000 - ndërmjetësi duhet të hetojë nga erdhën paratë dhe të paraqesë një raport te organi rregullator përkatës.

  KYC

  Brokerat e rregulluar që nuk i përmbahen rregullave të KYC (Njihni Klientin Tuaj) do të gjobiten. Ta themi thjesht, çdo kompani që ofron një shërbim financiar duhet të konfirmojë identitetin e secilit klient sipas rregullave të KYC.

  4 hapat e KYC për një ndërmjetës janë:

  • Marrja e emrit, adresës dhe ID-së së fotografisë të secilit klient
  • Duke konfirmuar që informacioni i klientit është i saktë / ata janë ata që thonë se janë
  • Fitoni një pasqyrë të situatës financiare të klientit
  • Mbikëqyr përpjekjet tregtare të klientit

  Të gjithë na është dashur të kalojmë nëpër KYC kur të bashkohemi me një sit më parë, por mbase nuk e dinit se ishte një kërkesë ligjore. Të gjitha rregullat në këtë listë ndihmojnë në krijimin e një mjedisi tregtar shumë më të sigurt dhe më të qartë për të gjithë ne.

  Ndarja e llogarisë së klientit

  Ndërsa ndarja e llogarisë bankare / fondit ka ekzistuar për rreth katër dekada, është gjithashtu një rregull tjetër për t'iu përmbajtur. Më e rëndësishmja, kompanitë e ndërmjetësuesve duhet të paraqesin raporte mujore për ta mbështetur atë.

  Në fund të fundit, ndërmjetësit duhet të vendosin kapitalin tuaj në një llogari të veçantë në llogarinë e kompanisë. Kjo do të thotë, për shembull, në rast se një firmë brokerimi del nga biznesi, paratë tuaja nuk mund të merren si borxh dhe mbrohen nga krimi financiar.

  SEBI së fundmi ka prezantuar një sistem shtesë për të luftuar abuzimin e letrave me vlerë të klientëve. Sistemi është i bazuar në internet dhe mban detaje të letrave me vlerë të klientëve dhe ku ato mbahen.

  Jo vetëm kaq, por sistemi do të përfshijë letra me vlerë të mbledhura nga depozituesit, bursat dhe kompanitë në lidhje me të gjitha tregtitë. SEBI atëherë është në gjendje të krahasojë të dhënat me ato të llogarisë së dematerializuar dhe prezantimin e të dhënave nga brokerimi ditën tjetër.

  Kontrolli vjetor

  Agjentët e SEBI janë ligjërisht të detyruar të paraqesin një kontroll vjetor. Merrni shënim, rregullatorët gjithashtu kryejnë kontrolle të rastësishme dhe mund të kërkojnë të shohin disa nga informacionet e mëposhtme në rënien e një kapele:

  • Detajet e të gjitha pasurive financiare të tregtuara (përfshirë vëllimin)
  • Tregtimi i marzhit Numrat
  • Pranimet e pasurive të nën-klasës
  • Një ndarje e plotë e tarifave
  • Një shpjegim i qartë për çdo levë të përdorur dhe ofruar
  • Diferencimi midis porosive të ekzekutuara nga klienti dhe atyre të ekzekutuara nga brokerimi

  Kur kontrollet zbulohet se janë jo të plota (mungojnë informacionet) atëherë këto organe do të gjejnë kompaninë në fjalë. Disa vjet më parë, pas një kontrolli të rastësishëm 3 vjet më parë, SEBI zbuloi se një firmë ndërmjetësimi aksionesh në Indi nuk po i bindej rregullave të saj rregullatore. Brokerimi u gjobit me 1.1 milion Rs për mosrespektim të jo vetëm AML, por edhe KYC dhe ndarjen e fondeve.

  Çfarë mund të tregtoj me një ndërmjetës të aprovuar nga SEBI?

  Të gjithë ndërmjetësit ndryshojnë pak kur bëhet fjalë për shumëllojshmërinë e aseteve. Për këtë arsye, nëse ekziston një aset në të cilin dëshironi të përqendroheni tërësisht, atëherë duhet të kontrolloni që ndërmjetësi e ofron atë pasuri. Disa ndërmjetës përqendrohen vetëm te kriptovalutat, për shembull, ndërsa të tjerët kanë një katalog të tërë të klasave të aseteve që ju të tregtoni.

  Për t'ju dhënë një frymëzim, ne kemi renditur disa nga pasuritë e ofruara në platformën tregtare eToro të përshtatshme për indianët.

  Mallra

  Deri më sot tregtia e mallrave është shumë e ndikuar nga ngjarjet reale. Arsyeja është që ata kanë përfaqësim të prekshëm të jetës reale - mendo flori, argjend, energji, dhe vaj.

  Trazirat politike dhe ngjarjet e mëdha botërore mund të kenë një efekt të madh në tregje, të tilla si efekti në furnizimet e naftës në botë kur SH.B.A. pushtoi Irakun në 2003.

  Ekzistojnë mënyra të ndryshme për të kategorizuar mallrat, megjithëse, kjo zakonisht ndahet midis "fort" dhe "butë". Në përgjithësi, mallrat e butë përbëhen nga gjëra që rriten. Këto nganjëherë referohen si 'mallra ushqimore dhe fibrash' ose 'mallra tropikale'.

  Këtu janë disa shembuj të mallrave të butë:

  • Kafe
  • Pambuk
  • Oriz
  • sojë
  • Kakao
  • Sheqer
  • Misër
  • Bagëti
  • Grurë
  • Fruta

  Kur bëhet fjalë për mallra të forta, kjo zakonisht u referohet gjërave që duhet të nxirren, ose të minohen.

  Këtu janë disa shembuj të mallrave të fortë:

  • Metalet bazë
  • Metale te cmuar
  • Naftë bruto
  • Naftë
  • biokarburanteve
  • Qymyrguri
  • Gazi Natyror
  • Distilatet e mesme
  • Fuqija
  • LNG

  Aksionet dhe marrëveshja e aksioneve

  Stoqet janë të shkëlqyera nëse planifikoni të investoni në një periudhë afatmesme dhe afatgjatë. Ky treg i veçantë është me të vërtetë dinamik pasi çdo aksion i vetëm do të ndikohet nga ngjarje si ndryshimet në çmim, lajmet, produktet e reja që po lansohen dhe raportet e fitimeve.

  Ju mund të blini dhe shisni aksione dhe të zgjidhni nga një larmi e madhe e kompanive globale. Disa shembuj të aksioneve që janë të njohura nga tregtarët indianë janë: GoPro, Ford, Apple, Amazon, Disney, Tesla dhe mijëra të tjerë.

  Kur tregtoni aksione në Indi - hapja e një pozicioni të gjatë (blerje) pa hua nënkupton investimin tuaj në aksionin themelor - kështu që aseti do të blihet në emrin tuaj. Atëherë ka Tregtimi i CFD për të cilën do të flasim në vijim.

  CFD (Kontrata për Ndryshim)

  Platformat e tregtimit si eToro, për shembull, lejojnë indianët të përdorin CFD. Kjo do të thotë që tregtarët janë në gjendje të hapin pozicione të shkurtra (të shesin), të shfrytëzojnë maksimumin e levave dhe natyrisht - të hapin edhe pozicione të gjata.

  Ju lutemi vini re se sipas RBI, levave nuk i lejohet kur përdorni një ndërmjetës SEBI. Sidoqoftë - dhe siç kemi diskutuar deri më tani - shumica e tregtarëve indianë do të përdorin platforma të rregulluara në det të hapur që janë të licencuara në kombe si MB, BE, Australi ose Singapor. 

  Taste kripto

  Shumica e indianëve kanë dëgjuar për Bitcoin. Në të vërtetë ka mbi 2,000 kriptovaluta të ndryshme, me më shumë që krijohen çdo vit.

  Këtu janë disa nga pasuritë më të tregtuara kripto që janë në dispozicion në indianë. 

  • Bitcoin (BTC)
  • Litecoin (LTC)
  • Ripple (XRP)
  • Tether (USDT)
  • Papuçorja (XMR)
  • EOS (EOS)
  • Ethereum (ETH)
  • Bitcoin SV (BSV)
  • Bitcoin Cash (BCH)

  Cryptocurrency tregojnë paqëndrueshmëri të lartë dhe shpesh mund të luhaten në shifra të dyfishta, në një ditë të vetme tregtare.

  Për më tepër, është një ide e mirë të filloni duke tregtuar kriptovaluta në një llogari demo përpara se të rrezikoni fondet tuaja.

  Tregues

  Secili dhe secili treg i aksioneve ka 'indeksin' e vet, ose 'indekset' e shumëfishta - të gjitha pasqyrojnë disponimin e asaj pjese të tregut. Për shkak të faktit se indekset përbëhen nga grumbuj të pasurive të ndryshme, ato konsiderohen pak më të qëndrueshme se aksionet e ndara. 

  Kur një kompani po ecën mirë, veçanërisht ajo me më shumë peshë, kjo mund të ngrejë gjithë bilancin e indeksit. Në disa platforma, të tilla si eToro, indekset tregtohen si CFD (shih më lart) sepse ato nuk mund të investohen në të thuash.

  Shembuj të indekseve të njohura përfshijnë S&P 500, FTSE 100, NASDAQ 100 dhe Dow Jones 30.

  Forex

  Në mënyrë që të tregtisë në globale Forex treg, ju duhet të keni një ndërmjetës pas vetes për ta realizuar atë. Siç e dini, në Indi mund të tregtoni vetëm çifte Forex që përfshijnë INR (Rupee Indian, .t

  Shembujt përfshijnë: EUR / INR, USD / INR, JPY / INR dhe GBP / INR. 

  Në Forex, ekzistojnë 3 lloje të çifteve të monedhës - ekzotikët, diplomat e mëdha dhe të miturit. Këtu janë disa shembuj të secilit lloj:

  • Çifte ekzotike FX: USD / HKD, AUD / MXN, NZD / SGD, EUR / TRY, GBP / ZAR dhe JPY / NOK
  • Çiftet kryesore FX: EUR / USD, USD / JPY, AUD / USD, NZD / USD, USD / CAD, GBP / USD, NZD / USD dhe USD / CHF
  • Çifte të vogla FX: EUR / AUD, NZD / JPY, EUR / GBP, GBP / JPY, GBP / CAD dhe CHF / JPY 

  Disa tregtarë indianë përdorin e-kuleta elektronike si Skrill dhe Neteller për të transferuar para nga India. Platformat e tregtimit si eToro do të shndërrojnë një sërë monedhash në dollarë amerikanë për të tregtuar me standarde (kjo vjen me një tarifë konvertimi 0.5%).

  Si të gjeni një ndërmjetës të mirë SEBI jashtë shtetit

  Siç kemi prekur, në mënyrë që të përdorni një ndërmjetës jashtë shtetit do t'ju duhet së pari të siguroheni që ato janë të rregulluara dhe që ata të kenë detyrimin ligjor për të pranuar banorët indian. 

  Nuk ka ndonjë 'ndërmjetës SEBI' si të tillë, por ka ndërmjetësues të aprovuar nga SEBI të cilët u mundësuan njerëzve indian të tregtojnë nga vendi i tyre, në tregjet nëpër botë

  Alsoshtë gjithashtu e këshillueshme që të siguroheni që ndërmjetësimi rregullohet nga të paktën një organ tjetër si FCA ose ASIC. Në këtë mënyrë, ju do të merrni mbrojtje nga fondi.

  Për shembull, eToro - e cila nuk është vetëm një nga platformat më të njohura tregtare në Indi, por globalisht - është një SEBI i regjistruar ndërmjetësi Gjithashtu rregullohet nga FCA, ASIC dhe CySEC. 

  Korniza e Komisionit

  Kuadri i komisioneve të një firme brokerimi me të vërtetë bën një ndryshim në fitimet tuaja të mundshme. Mbi të gjitha, është një dalje javore ose mujore që duhet të merrni parasysh kur planifikoni buxhetin tuaj të tregtimit.

  Për t'ju dhënë një ide se si mund të funksionojnë tarifat e komisionit të brokerimit, ju lutemi hidhni një sy në shembullin tonë më poshtë:

  • Le të imagjinojmë se jeni duke tregtuar USD / INR
  • Brokeri juaj tarifon një komision prej 0.6%
  • Ju keni 2,000 dollarë
  • Në këtë skenar, ndërmjetësi do të marrë 12 $ komision ($ 2,000 - 0.6% = $ 1988)

  Lajmi i mirë është që ne zakonisht rekomandojmë vetëm ndërmjetësues SEBI (ose platforma të rregulluara që pranojnë indianë) që ju lejojnë të tregtoni pa komisione.

  Pasuritë në dispozicion për ju

  Shanset janë nëse jeni një tregtar i ri, mund të dëshironi ta përqendroni vëmendjen tuaj vetëm në një ose dy pasuri. Ndërsa bëheni më me përvojë në tregje, mund të vendosni të diversifikoni portofolin tuaj. Për ta bërë këtë, ju duhet një larmi pasurish të ndryshme për të zgjedhur.

  Asnjë ndërmjetës nuk është i njëjtë, kështu që nëse jeni vërtet i interesuar për të thënë Forex për shembull, atëherë sigurohuni që brokerimi ta ofron. Për më tepër, ne ju rekomandojmë të zgjidhni një kompani me një sërë asetesh, në rast se doni të diversifikoni më vonë.

  Procedura e depozitimit dhe tërheqjes

  Duke përdorur eToro si një shembull - Banorët indian mund të depozitojnë dhe tërheqin fonde duke përdorur metodat e mëposhtme të pagesës:

  • Credit Cards
  • Kartat e debitit
  • Transfertë Bankare Ndërkombëtare
  • PayPal
  • Skrill
  • Neteller
  • Webmoney
  • UnionPay

  Ç'është më e rëndësishmja, mos harroni se në një platformë të tillë si eToro do t'ju duhet të depozitoni në USD, kështu që do të tarifohet një tarifë e vogël konvertimi prej 0.5%. Siç e përmendëm, disa tregtarë indianë zgjedhin të përdorin kuleta elektronike si Skrill në mënyrë që ata të mos paguajnë nga një bankë indiane.

  Përhapja e ulët

  Jo vetëm tarifat e komisionit që mund të ndikojnë në fitimet tuaja të tregtisë, pasi përhapjet mund të sjellin gjithashtu një ndryshim të madh. Për ata prej jush që nuk janë të vetëdijshëm, përhap e çdo aktivi përshkruhet duke përdorur 'pips'.  Pip-et janë ndryshimi midis çmimit 'të blerë' dhe çmimit 'të shitur' të aktivit të tregtueshëm në fjalë.

  Këtu është një shembull shumë i thjeshtë se si shfaqen pips:

  • Le të themi USD / INR ka një çmim blerjeje prej 68.8000
  • E njëjta palë ka një çmim shitje prej 68.8004
  • Në këtë skenar, USD / INR ka një përhapje prej 4 pips, pasi kjo përfaqëson hendekun midis dy çmimeve
  • Si i tillë, ju duhet të rrisni investimin me 4 pips për t'u barazuar

  Edhe një herë, ne priremi të qëndrojmë te ndërmjetësit e SEBI që ofrojnë spread të ngushtë. Kjo siguron që ju të mbani kostot tuaja të tregtimit në minimum.

  Karakteristikat e Analizës Teknike

  Shumica e platformave tregtare indiane u ofrojnë klientëve mjete të analizës teknike si pjesë e shërbimit. Analiza teknike dhe leximi i tabelës është thelbësore kur bëhet fjalë për tregti me sukses. Sa më shumë mjete aq më mirë, veçanërisht në rastin e tregtimit të valutave.

  Më poshtë kemi renditur disa nga mjetet më të dobishme në dispozicion për tregtarët indianë sot:

  • Indeksi i fuqisë relative (RSI)
  • Mesatarja lëvizëse eksponenciale (EMA)
  • Linja e Akumulimit / Shpërndarjes (linja A / D)
  • Retracement Fibonacci
  • Divergjenca mesatare e konvergjencës në lëvizje (MACD)
  • Oshilatori Stokastik
  • Treguesi i vëllimit mbi bilancin (OBV)
  • Indeksi mesatar i drejtimit (ADX)
  • Devijimi standard
  • Aroon

  Mund të duhen shumë muaj për të mësuar se si funksionojnë treguesit teknikë, kështu që do të duhet të kushtoni shumë kohë për të kuptuar tregtinë tuaj përpara se të rrezikoni vëllime të mëdha të kapitalit.

  Material arsimor

  Nëse ndodh të jeni i ri kur bëhet fjalë për tregtinë, materiali arsimor dhe mjetet që gjenden në disa uebfaqe ndërmjetësimi mund të jenë një shpëtim i jetës. Tregtarët e të gjitha niveleve të aftësive betohen për të dhëna të drejtpërdrejta të tregut, grafikët dhe mjetet e sinjalizimit, kështu që ka kuptim të shikoni përmbajtjen arsimore të disponueshme për ju.

  Njohja se si të kuptoni modelet historike të çmimeve dhe grafikët e rikontestimit mund t'ju ndihmojë të parashikoni ndjenjën e tregut në të ardhmen - pasi tendencat priren të kthehen përsëri.

  Një tjetër gjë që mund të konsiderohet si një mjet arsimor janë llogaritë demo. Ata janë një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar litarët e cilitdo tregtare online kat.

  Ekipi i Mbështetjes së Klientit

  Vetëm mos harroni se nëse, për shembull, brokerimi juaj është i vendosur në MB - ju do të jeni 4 orë e gjysmë përpara. Nëse ndërmjetësi juaj do të ishte i vendosur në Uashington, për shembull, do të ishit 9 orë e gjysmë përpara.

  Për këtë arsye, do të ishte shumë më mirë për ju nëse platforma juaj e ndërmjetësimit ofron një larmi rrugësh për mbështetjen e klientit të tilla si biseda të drejtpërdrejta, email, telefon dhe një formë kontakti në vend. Një kompani me një seksion gjithëpërfshirës të FAQ mund të jetë gjithashtu shumë e vlefshme në rast se ndihma nuk është e disponueshme 24/7.

  Si të regjistroheni me një ndërmjetës SEBI

  Ka rreth 300 firma ndërmjetësimi të regjistruara SEBI në Indi, por nuk ka pse të mbarojë këtu. Mbi të gjitha, platformat më të mira të tregtimit në internet priren të bazohen jashtë shtetit.

  Nëse ende jeni duke kërkuar frymëzim kur bëhet fjalë për zgjedhjen e platformës së duhur për të ju, ne kemi renditur 5 ndërmjetësit tanë kryesorë deri në fund të kësaj faqe. Çdo zgjedhje rregullohet nga organet kryesore nga e gjithë bota, të tilla si FCA ASIC dhe CySEC.

  Kur të keni bërë disa kërkime dhe të keni gjetur një ndërmjetës i cili pranon klientë nga pjesa juaj e botës (si 5 që kemi listuar), atëherë mund të ndiqni hapat tanë të thjeshtë për të filluar.

  Hapi 1: Regjistrohuni për një llogari

  Para se të filloni, do të duhet të regjistroheni në brokerimin përkatës. Kaloni në faqen zyrtare të internetit dhe shtypni 'regjistrohu' - zakonisht do ta shihni në faqen kryesore.

  Këtu do të duhet të jepni emrin dhe mbiemrin tuaj, adresën e shtëpisë, datën e lindjes dhe informacione të tjera personale. Ju gjithashtu do të duhet të zgjidhni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim unik, dhe adresën e postës elektronike.

  Hapi 2: Identifikoni veten

  Ne e shpjeguam më tej këtë faqe në lidhje me rëndësinë e KYC - rregulli i rreptë i përcaktuar nga organet rregullatore. Të gjithë ndërmjetësit me reputacion do të kërkojnë një foto të qartë të pasaportës tuaj indiane, letërnjoftimit ose lejes së drejtimit.

  Tjetra, ndërmjetësi do t'ju kërkojë një fotografi të një fature ose deklarate banke të fundit me emrin dhe adresën tuaj të plotë. Shanset janë që ju do të duhet të përgjigjeni në disa pyetje në lidhje me situatën tuaj financiare siç janë përvoja e mëparshme tregtare, statusi i punësimit dhe paga.

  Hapi 3: Bëni një depozitë

  Ne kemi kaluar opsionet më të zakonshme të depozitave, kështu që tani thjesht duhet të zgjidhni mënyrën e pagesës që dëshironi të përdorni dhe të financoni llogarinë tuaj të re të ndërmjetësuar të rregulluar.

  Hapi 4: Filloni të Tregtisë

  Nëse ndiheni gati të zhyteni menjëherë dhe të filloni tregtimin, mundeni. Nëse jeni një fillestar kur bëhet fjalë për tregtinë, atëherë ne ju rekomandojmë të filloni me një sasi të vogël, ose të provoni një llogari demo derisa të ndiheni gati të tregtoni me para të vërteta.

  Brokerat më të mirë të rregulluar SEBI të vitit 2021

  Deri tani ju jeni në dijeni të të gjitha matjeve që ju duhet të shikoni kur jeni në kërkimin tuaj për një ndërmjetësi të rregulluar miqësore me indianët, ne menduam se do të krijonim një listë të 5 ndërmjetësve tanë të rregulluar të cilët pranojnë klientë indianë.

  1. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  2. Capital.com - Përhapet pa komision dhe konkurrues bakri

  Capital.com ju lejon të tregtoni bakër përmes CFD-ve të mallrave. Ose, ju mund të tregtoni CFD të aksioneve të kompanive të minierave të bakrit të tilla si Southern Copper Corp. Miratuar nga të dy FCA dhe CySEC, brokerimi aktualisht ka mbi 700,000 klientë.

  Reputacioni dhe ekspertiza e nderuar nga koha e Capital.com janë të dukshme nga burimet e saj të gjera për tregtarët e rinj. Kjo përfshin llogaritë demo të CFD-së, kurse tregtare dhe video edukative.

  Capital.com është një nga ndërmjetësit e paktë që do t'ju tarifojë zero komision për tregtinë e bakrit. Ato gjithashtu mbulojnë koston e depozitave dhe tërheqjeve tuaja.

  Ju do të duhet të paguani vetëm spread-in, i cili është gjithashtu shumë konkurrues në këtë platformë. Depozita minimale e kërkuar është 20 dollarë, 20 paund ose 20 euro, ose cilado monedhë që preferoni të paguani.

  Vlerësimi ynë

  • Mallrat e tregtisë pa komision
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga FCA dhe CySEC
  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  3. AvaTrade - E shkëlqyeshme për fillestarët


  AvaTrade është një ndërmjetësi shumë e njohur në mesin e tregtarëve. Faqja është e rregulluar në 6 juridiksione dhe ju do të keni qasje në një mori instrumentesh si Forex, aksione, indekse, mallra, opsione, ETF, kriptovaluta dhe bono.

  Si dhe ka mbi një mijë pasuri për të zgjedhur, kjo platformë është një shërbim shumëgjuhësh me 15 gjuhë të shërbimit ndaj klientit. Nëse jeni i ri në tregti, platforma AvaTrade ju ka mbuluar me një udhëzues hap pas hapi se si të tregtoni në internet.

  Kompania ka aplikacionin e saj të quajtur AvaTrade GO e cila padyshim që ia vlen të shikohet. Availableshtë në dispozicion përmes Google Play për Android dhe App Store të përdoruesve të iOS. Platforma gjithashtu mbështet MetaTrader4 që është e shkëlqyeshme për analiza teknike.

  Vlerësimi ynë

  • Aplikacioni AvaTrade GO
  • Mbledhja e udhëzimeve video edukative
  • 6 juridiksione rregullatore
  • Tarifat e pasivitetit të pagueshme
  • shërbim i ngadalshëm i klientit përmes telefonit

  4. EuropeFX - Faqja e Tregtimit të Mallrave Me Material të Mrekullueshëm Edukues

  EuropeFX është licencuar nga CySEC për të ofruar shërbime të tregtimit të bakrit. Ju gjithashtu mund të tregtoni mallra të tjerë, Forex, stoqe etj. Tarifat këtu janë vërtet konkurruese - veçanërisht kur bëhet fjalë për tregjet e tregtimit të bakrit.

  Platforma e saj vendase EuroTrader 2.5 lehtëson tregtinë përmes versioneve desktop dhe celular të softuerit. Ekziston gjithashtu mbështetje për MetaTrader4, e cila është një pikë plus për tregtarët teknikë midis jush.

  EuropeFX dallon nga ndërmjetësit e tjerë në këtë listë me sistemin e tij të nivelit të llogarive të përdoruesve. Ju mund të hapni një llogari standarde me një depozitë minimale prej 200 €.

  Por, për të pasur qasje në veçoritë premium, mund të konsideroni të zgjidhni një lloj tjetër llogarie - i cili varion nga minimumi 1,000 € deri në 50,000 €. Nëse keni nevojë për qasje në sinjale tregtare, njoftime ose uebinar, ia vlen të konsideroni një nga llogaritë me depozita më të larta

  Vlerësimi ynë

  • I pajtueshëm me MT4
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga CySEC
  • Llogaria Premium është e kushtueshme

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Mendime përfundimtare

  India ka një popullsi prej afro 1.4 miliard njerëz, por vetëm rreth 20 milion janë aktive në tregti. Thënë kjo, ky numër duket se është rritur që kur u vendos bllokimi për shkak të pandemisë globale COVID-19.

  Në Indi, ndërmjetësit rregullohen nga SEBI. Sidoqoftë, organi nuk lëshon licenca. Në fakt, ishte vetëm në fillim të viteve 90 që agjencisë iu dha autorizimi për të menaxhuar tregjet e bursës.

  Ne përmendëm tashmë që tregtimi i valutave të huaja (pa përmbajtur rupi) është i paligjshëm dhe për këtë arsye një vepër e dënueshme në Indi. Por, gjithçka nuk ka humbur. Shumë tregtarë në Indi zgjedhin të bëjnë tregti përmes ndërmjetësuesve me reputacion dhe të njohur jashtë shtetit si Skilling, eToro dhe AvaTrade.

  Para se të zgjidhni një ndërmjetës, gjithmonë kryeni disa kërkime, sigurohuni që platforma të rregullohet nga një organ zyrtar, sigurohuni që ata të pranojnë klientë indianë dhe gjithmonë kontrolloni tarifat dhe kushtet.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë është SEBI?

  SEBI është një akronim për 'Securities and Exchange Board of India', ky organ është përgjegjës për rregullimin e tregjeve financiare në Indi.

  Pse duhet të përdor një ndërmjetës të rregulluar?

  Rekomandohet që të merreni vetëm me ndërmjetës të cilët rregullohen nga organe të tilla si FCA, ASIC dhe CySEC etj. Arsyeja është që fondet tuaja janë të mbrojtura me këto organe të nivelit të lartë, për të mos përmendur që brokerimi duhet të ndjekë rregulla të rrepta për transparencën dhe kujdesin ndaj klientit.

  Si mund të jem i sigurt se ndërmjetësi është i rregulluar?

  Të gjithë ndërmjetësit e rregulluar e bëjnë numrin e regjistrimit të organit të veçantë të dukshëm në platformën në fjalë. Nëse ndonjëherë keni nevojë të kontrolloni, thjesht mund të shkoni në faqen e internetit të organit rregullator dhe të kontrolloni kompaninë dhe numrin e rregullt.

  A është tregtia e valutave ilegale në Indi?

  Po - nëse jeni duke tregtuar me çifte Forex të cilat nuk përfshijnë rupi, kjo është një vepër e padobishme.

  A mund të tregtoj Forex në eToro me rupi indiane?

  Jo. EToro ju lejon vetëm të tregtoni me dollarë amerikanë, por lajmi i mirë është se eToro mirëpres klientë nga mbi 60 vende të botës, përfshirë Indinë. Thjesht duhet të paguani tarifën e konvertimit prej 0.5%.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.